zZz gaat theater in met actrice Sylvia Kristel zZz gaat theater in met actrice Sylvia Kristel

Bandleden spelen drie maanden mee als cocktailband

, Ingmar Griffioen

zZz gaat theater in met actrice Sylvia Kristel

Bandleden spelen drie maanden mee als cocktailband

Ingmar Griffioen ,

Björn Ottenheim en Daan Schinkel van zZz hebben de muziek geschreven voor het theaterstuk Bagage. De Amsterdammers spelen ook mee in de voorstelling van Marcel van Brakel, naast hoofdrolspelers Sylvia Kristel, Frits Lambrechts en Marlies Hamerlynck.

Bandleden spelen drie maanden mee als cocktailband

Björn Ottenheim en Daan Schinkel van zZz hebben de muziek en songteksten geschreven voor het theaterstuk Bagage. De Amsterdammers spelen ook mee in de voorstelling van Marcel van Brakel, naast hoofdrolspelers Sylvia Kristel, Frits Lambrechts en Marlies Hamerlynck.

Begin vorig jaar leverde zZz al de soundtrack voor de korte film De Boule De Boule, waarin Ottenheim en Schinkel als ANWB-medewerkers meespeelden. "En onze muziek is vaker gebruikt in tv-programma's, films en spelletjes, maar niet bij een theaterstuk", reageert drummer-zanger Ottenheim. "Regisseur Marcel van Brakel benaderde ons: 'joh ik ben met een stuk bezig en daar passen jullie te gek in'."

Net als Alamo Race Track vorig jaar in Innenschau, spelen Schinkel en Ottenheim ook een rol als muzikanten in het stuk. "Het is in een casino waarin gokverslaafde bejaarden hun AOW verspelen. Wij zijn de cocktailband. Klopt helemaal, dat past wel bij ons." zZz verzorgt de muzikale begeleiding van het stuk. “Soms zijn dat soundscapes maar grotendeels zijn het nieuwe nummers waar de acteurs op zingen.”

zZz & Frits Lambrechts - Dodemanshand

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12