Flashguns flasht zichzelf Flashguns flasht zichzelf

Londense band is weinig bijzonders

, Tamara Jansen

Flashguns flasht zichzelf

Londense band is weinig bijzonders

Tamara Jansen ,

Twee jaar geleden speelde Flashguns ook op London Calling, als opener. Vanavond zijn ze een plaatsje opgeschoven in het schema en mogen ze als tweede het podium betreden.

Londense band is weinig bijzonders

Twee jaar geleden speelde Flashguns ook op London Calling, als opener. Vanavond zijn ze een plaatsje opgeschoven in het schema en mogen ze als tweede het podium betreden. Het soundchecken duurt wat langer, waardoor ze zo'n tien minuten later beginnen dan gepland, met als gevolg dat ze het optreden ook wat moesten inkorten. Misschien was dat niet eens zo heel erg.

CONCERT:
Flashguns, 21 mei 2011, London Calling, Paradiso Amsterdam, Kleine Zaal

MUZIEK:
Londens Britpoptrio. Sinds het vertrek van een bandlid hebben ze een hardere sound ontwikkeld. Nog dit jaar brengen ze een plaat uit.

PLUS:

De zanger staat met overgave op het podium en zorgt ervoor dat er voor het publiek ook wat te zien is op het podium. De nummers zijn over het algemeen niet slecht. Ze weten de beloofde harde sound over te brengen, maar de kwaliteit daarvan valt te betwisten. Het tweede nummer in de set, Passion Of A Different Kind, is een hoogtepuntje in de korte show. Dit nummer steekt boven de rest uit. Er zit een redelijke opbouw in, het is catchy en een stuk energieker dan de rest van de set.

MIN
Dat de nummers over het algemeen niet slecht zijn, betekent niet dat er enige vorm van vernieuwing in zit. De eentonigheid slaat al snel toe. De nummers hebben veelal dezelfde opbouw. Het lijkt alsof er geen liedjes worden gespeeld. Het is een aaneensluiting van lange, weinig spannende muziek. De band in doet niet veel moeite om hier iets aan te veranderen. De bassist staat er loom en ongeïnteresseerd bij. Het hangt een beetje. De overtuiging in het spel mist en de concentratie lijkt ver te zoeken. Doordat Flashguns te laat begon aan het optreden, moest de set ingekort worden, met als gevolg dat het laatste nummer, notabene de nieuwe single, slordig en vrij abrupt wordt afgebroken.

CONCLUSIE
Een bandlid minder. Een hardere sound. Het lijkt niet te werken. Met een catchy liedje redt je het niet. De plaat komt binnenkort uit, maar als het enigszins lijkt op het optreden in de Kleine Zaal, kunnen we een weinig vernieuwend of bijzonder resultaat verwachten. De muziek mag weliswaar een hardere sound hebben, krachtig is het niet.

CIJFER
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12