Debuutalbum hiphopcollectief Nouveau Riche verschijnt 10 juni Debuutalbum hiphopcollectief Nouveau Riche verschijnt 10 juni

Polska eerste signing eigen label ‘Nouveau Riche Music’, album op 14 januari

, Erik Zwennes

Debuutalbum hiphopcollectief Nouveau Riche verschijnt 10 juni

Polska eerste signing eigen label ‘Nouveau Riche Music’, album op 14 januari

Erik Zwennes ,

Op vrijdag 10 juni 2011 verschijnt Alziend Oor, het eerste officiële album uit de Nouveau Riche stal. Nouveau Riche is het hiphopcollectief rondom producer Boaz van de Beatz met rappers Mr Polska, Jebroer, Leo, Steph en Digitzz.

Polska eerste signing eigen label ‘Nouveau Riche Music’, album op 14 januari

Op vrijdag 10 juni 2011 verschijnt Alziend Oor, het eerste officiële album uit de Nouveau Riche stal. Nouveau Riche is het hiphopcollectief rondom producer Boaz van de Beats met rappers Mr Polska, Jebroer, Leo, Steph en Digitzz. Voor deze en toekomstige releases is in samenwerking met management- en boekingskantoor AT Productions een eigen label opgezet, Nouveau Riche Music met distributie door Rough Trade. AT Productions doet al de boekingen en het management van de Nouveau Riche artiesten. Nouveau Riche stond vorig jaar op Hollandse Nieuwe 6 met het nummer Zo Heet.

Alziend Oor wordt uitgebracht als staalkaart van het label dat met diverse clips en mixtapes al een tijdje aan de weg timmert. Het veertien tracks tellende album is geproduceerd door Boaz van de Beatz en bevat hoofdzakelijk nieuw materiaal van de diverse rappers. Naast nieuw werk staan op Alziend Oor ook Polska’s single Berghuis, Btje Vliegen Tog van Jebroer, en de huidige housebanger Vinger op de Klitter met Polska. Hiphop vormt de basis van Alziend Oor, maar er wordt nadrukkelijk geflirt met dubstep, grime en house.


De Nouveau Riche leden zien de eerste release als het startschot van veel meer. Polska: “Er ligt heel veel op de plank. Nu kan het echt gaan beginnen.” Nouveau Riche Music zal in het najaar van 2011 een EP uit brengen van Mr Polska als voorloper op zijn solo album dat op 14 januari 2012 moet verschijnen. “De EP is nu net af. Het wordt een echte oostblokplaat; rauw, grauw en industrieel. Voor het album heb ik nu vijf nummers af. Dat zal een stuk diverser worden.” Polska vertelt dat de EP én het album geheel geproduceerd zullen worden door Boaz. Op dit moment wordt een Polska tour opgezet die begin 2012 van start moet gaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12