Alle teksten De Jeugd van Tegenwoordig gebundeld Alle teksten De Jeugd van Tegenwoordig gebundeld

‘Handboek der Jeugd’ vanaf 16 juni in de winkel

, Erik Zwennes

Alle teksten De Jeugd van Tegenwoordig gebundeld

‘Handboek der Jeugd’ vanaf 16 juni in de winkel

Erik Zwennes ,

Eindelijk is het zo ver: alle teksten van De Jeugd van Tegenwoordig worden gebundeld. Op internet circuleren de meest uiteenlopende versies van teksten van hun nummers, maar het ‘Handboek der Jeugd’ moet uitkomst bieden bij de pittiger levensvragen aangaande de taalvirtuositeit van De Jeugd. Op 16 juni ligt het boek in de winkel via de gerenommeerde uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

‘Handboek der Jeugd’ vanaf 16 juni in de winkel

Eindelijk is het zo ver: alle teksten van De Jeugd van Tegenwoordig worden gebundeld. Op internet circuleren de meest uiteenlopende versies van teksten van hun nummers, maar het ‘Handboek der Jeugd’ moet uitkomst bieden in de pittiger levensvragen aangaande de taalvirtuositeit van De Jeugd. Op 16 juni ligt het boek in de winkel via de gerenommeerde uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

“Van mij hoefde het eerst niet,” geeft Pepijn “Faberyayo” Lanen toe. “Ik vond het altijd wel mooi hoe onze teksten open waren voor eigen interpretaties. Maar op een gegeven moment wil je dat mensen wel snappen wat je zegt.” Zo tweette Faberyayo onlangs de juiste tekst van het refrein van Sterrenstof. “We zijn met de uitgever overeengekomen dat alleen onze teksten in het boek zouden komen. Geen uitleg of andere dingen er omheen. Het is echt een compact psalmenboekje geworden. Stop het in je broekzak en neem het overal mee heen.” Het Handboek der Jeugd telt 191 pagina’s.

De teksten zijn door iemand buiten de groep opgepend. De mc’s controleerden ze daarna. “Natuurlijk kom je veel foutjes tegen. Wij schrijven onze teksten op kladblaadjes of pizzadozen dus je kunt ze ook niet even teruglezen. Op twee van mijn eigen zinnen van So Duits (van het debuutalbum Parels Voor De Zwijnen, red.) heb ik echt lopen puzzelen. Ik heb een half uur lang dat stukje teruggeluisterd en opeens schoot het me weer te binnen wat ik daar nou zeg.” In het boek komen alle officiële Jeugd teksten te staan.

Faberyayo is van alle tracks het meest trots op zijn solotekst op De Machine van het nummer Bertje vs Yayo. “Het was de eerste keer dat ik een persoonlijke tekst schreef over serieuzere dingen. Als ik nu terug kijk zijn we steeds persoonlijker gaan schrijven. De tekstuele samenhang is veel sterker en de teksten gaan ergens over; geen verzameling toffe dingen om te zeggen.”

Op 18 juni wordt vanaf twee uur het Handboek der Jeugd gepresenteerd in boekhandel Scheltema op het Koningsplein in Amsterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12