Amazon lanceert langverwachte Cloud Player Amazon lanceert langverwachte Cloud Player

Je eigen muziek streamen waar je maar wil

, Atze de Vrieze

Amazon lanceert langverwachte Cloud Player

Je eigen muziek streamen waar je maar wil

Atze de Vrieze ,

Online winkel Amazon heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van online muziek: vandaag lanceert het Amerikaanse bedrijf Cloud Drive en de daarbij horende Cloud Player. De nieuwe dienst maakt het mogelijk digitale muziekbestanden op een server op te slaan, en ze vervolgens op elke willekeurige computer met browser af te spelen.

Je eigen muziek streamen waar je maar wil

Online winkel Amazon heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van online muziek: vandaag lanceert het Amerikaanse bedrijf Cloud Drive en de daarbij horende Cloud Player. De nieuwe dienst maakt het mogelijk digitale muziekbestanden op een server op te slaan, en ze vervolgens op elke willekeurige computer met browser af te spelen. Het bedrijf lanceert ook meteen Cloud Player for Android, waarmee een eerste stap wordt gezet op de mobiele markt.

Muziek 'in the cloud' wordt al enige tijd genoemd als een mogelijke volgende stap op de digitale markt, naast streaming diensten als Spotify. Geruchten gaan dat ook Apple en Google met een dergelijke dienst bezig zijn. Andere partijen, zoals Ziggo en Sony, kondigden juist aan met een Spotify-achtige dienst te komen, waarbij de klant voor een vast bedrag per maand toegang heeft tot een grote muziekbibliotheek. Volgens Amazon vice president of Movies and Music komt het bedrijf met deze dienst tegemoet aan de wens van de klant. "We zijn verheugd deze stap voorwaarts te kunnen maken in de digitale muziekervaring", zegt hij in een persbericht. "De lancering van Cloud Drive, Cloud Player for Web en Cloud Player for Android elimineert de noodzaak van constante software updates en gedoe met harde schijven en kabels om muziek te kunnen managen."

Amazon probeert klanten te lokken met een gratis versie. Iedere klant krijgt 5 GB cadeau. Klanten die ook MP3-album bij Amazon kopen, krijgen meteen 20 GB. De dienst moet vooral aantrekkelijk zijn voor klanten van Amazon zelf: bij hen aangeschafte MP3-bestanden tellen niet mee in het opslagtotaal. Op dit moment is het mogelijk upgrades aan te schaffen tot 1000 GB. Ook bestanden die bij concurrenten - bijvoorbeeld in Apple's iTunes Store - gekocht zijn, kunnen op Amazon's Cloud Drive opgeslagen worden, net als andersoortige bestanden, zoals foto's, tekstbestanden en video's. Hoe Amazon omgaat met bestanden die uit illegale bron gedownload zijn, is niet bekend.

Op dit moment is de Amazon Cloud Drive voor Nederlandse klanten alleen beschikbaar in de gratis 5 GB variant, en alleen om eigen bestanden op te slaan en af te spelen. MP3's en upgrades aanschaffen is alleen mogelijk voor Amerikaanse klanten. Ook op populaire Apple-gadgets als de iPhone en iPad is de Amazon Cloud Drive op dit moment nog niet toegankelijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12