About verandert zijn naam in Bart Constant

Nieuwe videoclip kost Rutger Hoedemaekers zijn auto

Atze de Vrieze ,

About is niet meer, lang leve Bart Constant. Producer Rutger Hoedemaekers heeft besloten zijn twee doopnamen (“Bart is mijn opa, Constant mijn vader”) aan te nemen als artiestennaam. Onder zijn nieuwe naam maakte hij een album, dat vermoedelijk na de zomer uitkomt, bij PIAS.

Nieuwe videoclip kost Rutger Hoedemaekers zijn auto

About is niet meer, lang leve Bart Constant. Producer Rutger Hoedemaekers heeft besloten zijn twee doopnamen (“Bart is mijn opa, Constant mijn vader”) aan te nemen als artiestennaam. Onder zijn nieuwe naam maakte hij een album, dat bij PIAS uitkomt, vermoedelijk na de zomer. “Al vrij snel na mijn vorige album begon ik aan nieuwe nummers, maar het heeft een tijd geduurd voor ik de juiste sound te pakken had. De nieuwe nummers klinken uiteindelijk heel anders dan de oude, minder elektronisch, veel organischer, meer bandgeluid. De naam About zal ik voorlopig niet meer gebruiken.”Hoedemaekers debuteerde vijf jaar geleden alweer met Bongo, een nerveuze elektronicaplaat die een thuis vond op Jason Forrest’s label Cock Rock Disco. Begin vorig jaar had hij nog goede hoop dat de opvolger voor de zomer van 2010 uit zou komen. Dat lukte niet, maar hij zat niet stil de afgelopen jaren. Zo werkte hij mee aan het tweede album van Voicst en maakte hij deel uit van hun live line-up. Daarna werkte hij meer op de achtergrond, als producer voor anderen. Met dat doel vertrok hij op zeker moment ook naar Berlijn, waar hij nog steeds woont. “Ik heb hier mijn eigen studio, met een aantal andere mensen”, vertelt hij. “Daar ben ik de laatste tijd ondermeer bezig geweest met het nieuwe album van Solo. Ik blijf me daar zeker op concentreren, en zal niet heel veel live spelen.”

Geen uitvoerige tour dus, wel een volledige band, met muzikanten die Hoedemaekers uit Berlijn kent. Twee vrouwen – een pianist en een drummer – heeft hij al, een gitarist zoekt hij nog. “Zelf heb ik de rol die ik altijd had, voornamelijk elektronica en zingen.” Het nummer Do Better, dat gisteren naar buiten kwam, mag gezien worden als een teaser. Als officiële single is het niet bepaald geschikt. “Het duurt zeven minuten. Maar de meeste nummers op mijn album zijn zo lang, het kortste duurt vier-en-een-halve minuut. Dat idee hebben we dus maar uit ons hoofd gezet.”