Pandora's Box playlist deel 9: Ricardo Villalobos

Met o.a. Senor Coconut, Depeche Mode, Shackleton en Iron Butterfly

Atze de Vrieze ,

Ster-dj Ricardo Villalobos is niet zo dol op interviews. Hij geeft er weinig, en dan vaak ook nog vluchtige praatjes met standaard antwoorden. Maar er zijn natuurlijk andere manieren om in iemands roots te graven. In het geval van Villalobos: samples, remixen, platen die hij op piekmomenten draait. En zo was het met een beetje graven toch heel goed mogelijk om tot een lijst van twintig tracks te komen.

Met o.a. Senor Coconut, Depeche Mode, Shackleton en Iron Butterfly

Ster-dj Ricardo Villalobos is niet zo dol op interviews. Hij geeft er weinig, en dan vaak ook nog vluchtige praatjes met standaard antwoorden. Dat is een probleem voor de Pandora's Box serie. Die richt zich immers op de invloeden van een artiest, zoals die door hemzelf aangewezen zijn. Maar de Duitse Chileen, dit weekend een van de publieksfavorieten op Awakenings Festival, heeft een intelligente, diepe stijl van produceren, waar wel degelijk een hoop achter zit.

Er zijn natuurlijk andere manieren om in iemands roots te graven. In het geval van Villalobos: samples, remixen, platen die hij op piekmomenten draait. En zo was het met een beetje graven toch heel goed mogelijk om tot een lijst van twintig tracks te komen. Opvallend lange tracks: De psychedelische rock van Iron Butterfly - volgens Villalobos de basis van alles. De modern klassieke muziek van Arvo Part - die hij remixte op het ECM project dat deze week uitkomt (tijdelijk op de Luisterpaal). De proto-elektronica van Tangerine Dream. The Grid van Philip Glass, dat hij samplede. Kortom: deze week met net zoveel tracks een extra lange Pandora's Box.

Beluister de Pandora's Box playlist op Spotify.

Ricardo Villalobos – Que Bel Epoque 2006 - Original
Señor Coconut – Electrolatino - Main Mix
Depeche Mode – The Sinner In Me
Shackleton – Blood on My Hands
Iron Butterfly – In-A-Gadda-Da-Vida - Live Version
Arvo Pärt – Tabula Rasa: I. Ludus
Tangerine Dream – Phaedra
Valuri De Mătase – Pobjednicki Cocek
The Gathering – In My System - The Revenge Remix
Plastikman – Snark
Rhythm & Sound – Let We Go
Philip Glass – The Grid
Luciano – Amael Drama
Femi Anikulapo Kuti – Traitors Of Africa
Moritz Von Oswald Trio – Restructure 2
New Order – Confusion
Kraftwerk – Metropolis
Arado & Marco Faraone – Strange Neighbors
Gabriel Ananda – Dopplewhipper
The Horrorist – One Night In NYC
Two Lone Swordsmen – The Bunker

3VOOR12 is zaterdag 25 juni de hele dag op Awakenings Festival. Met recensies en sfeerverslagen overdag, met een live uitzending met Dave Clarke en Annemieke Schollaardt tussen 20:00 en 00:00 uur.