Madi over Pinkpop: "Ik wil trouwen met Dave Grohl"

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Tamara Jansen ,

In 2009 was Madi Hermens de winnares van Kunstbende. Na het winnen besloot ze een band om zich heen te vormen en samen speken ze onder de naam MADI. Dit jaar wonnen zij Nu Of Nooit en mogen ze traditiegetrouw Pinkpop openen.

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

In 2009 was Madi Hermens de winnares van Kunstbende. Na het winnen besloot ze een band om zich heen te vormen en samen spelen ze onder de naam MADI. Dit jaar wonnen zij Nu Of Nooit en mogen ze traditiegetrouw Pinkpop openen. Zelf is Madi sinds een aantal jaar een trouwe aanhanger van het festival. "Sinds 2007 ga ik elk jaar naar het festival en dit jaar zal dat zeker niet anders zijn. We hebben van Jan Smeets backstagebandjes gekregen voor het hele weekend. We zijn drie dagen lang met onze muziek aanwezig."

ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
"We zijn zo goed als klaar. We treden nog drie keer op voor Pinkpop, een mooi moment om nog even te oefenen. Normaal repeteren we alleen als er een nieuw nummer is, maar we hebben volgende week nog een aantal repetities gepland. Eigenlijk treden we meestal op in de kleding die we al de hele dag aanhebben, maar voor Pinkpop heb ik speciaal een nieuwe outfit aangeschaft. De rest van de band past zich daar op aan. Kom op, het is Pinkpop! We moeten er wel mooi uit zien."

BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?

"Naast de repetities hebben we speciaal onze single aangepast, zodat er ruimte is voor een meezingmoment. Het is heel pakkend. Ik hoop dat we daarmee het publiek op z'n kop kunnen zetten. En we hebben net een nieuw liedje en waarschijnlijk laten we die voor het eerst horen op het festival. Op het podium staan we dicht bij elkaar. Ik ben blij dat we in de tent staan. We kunnen er op deze manier een intieme show van maken, we staan graag dichtbij het publiek."

BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
"Ons tentje staat op de camping en we willen ook daar nog wat sessies gaan doen. Het blijft niet bij het optreden in de tent, we zijn het hele weekend met onze muziek aanwezig. Daarnaast ga ik natuurlijk ook bands kijken. Ik kijk heel erg uit naar Foo Fighters. Verder wil ik heel graag Justin Nozuka en Coldplay zien."

WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
"In 2008 ging ik voor het eerst drie dagen naar Pinkpop. Ik stond in het voorvak bij Foo Fighters. Eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten en vond ik het ook wel een beetje eng, zo helemaal vooraan. Maar het had niet mooier kunnen zijn. Sindsdien ben ik verliefd op Foo Fighters en met name op Dave Grohl. Het is nu mijn favoriete band. Fantastisch dat ik op een festival speel, waar zij de afsluiter van zijn."

WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?
"Ik hoop veel beroemdheden tegen te komen, maar ik kijk het meest uit naar Dave Grohl natuurlijk! Ik zou er wel wat voor over hebben om met hem op de foto te gaan en wat woorden uit te wisselen. Ooit riep ik dat ik hem ten huwelijk ging vragen. Giel Beelen pikte dat op en vertelde dat tijdens zijn radioshow. Toen dacht ik wel even 'oeps'. Maar wie weet....."

Alles over Pinkpop vind je op de speciale festivalsite.