Madi moet de rollen beter verdelen Madi moet de rollen beter verdelen

Madi Hermens wordt weggecijferd door gitarist Sander

, tekst Tamara Jansen, foto's Bart Notermans

Madi moet de rollen beter verdelen

Madi Hermens wordt weggecijferd door gitarist Sander

tekst Tamara Jansen, foto's Bart Notermans ,

Madi won dit jaar talentenjacht Nu Of Nooit en mag traditiegetrouw Pinkpop 'openen'. In de Converse Tent heeft voornamelijk Limburgs publiek zich verzameld voor het optreden van Madi Hermens en haar band. Speciaal voor dit optreden kocht ze een jurkje, wat ze tijdens het optreden wel een aantal keer bij haar borsten omhoog moet trekken.

Madi Hermens wordt weggecijferd door gitarist Sander

MADI won dit jaar talentenjacht Nu Of Nooit en mag traditiegetrouw Pinkpop 'openen'. In de Converse Tent heeft voornamelijk Limburgs publiek zich verzameld voor het optreden van Madi Hermens en haar band. Speciaal voor dit optreden kocht ze een jurkje, wat ze tijdens het optreden wel een aantal keer bij haar borsten omhoog moet trekken.

CONCERT
Madi, Pinkpop Converse Stage, zaterdag 11 juni 2011

MUZIEK
Madi is de band van Madi Hermens. Solo won ze in 2009 de Kunstbende en besloot daarna een band om zich heen te vormen. Madi maakt  easygoing poppy liedjes, veelal uptempo, zo nu en dan afgewisseld door een ballad.

PLUS
Madi Hermens is een allerschattigst blond meisje. De set wordt begonnen met een drietal uptempo nummers. De overtuiging komt pas bij het vierde nummer. Een ballad: 'Shakespeare Was A Liar'. Het is duidelijk dat dit soort nummers Hermens beter liggen. Madi's stem is een stuk vaster en bevat zelfs enige vorm van ontroering. Toch komt ook  'Man Meat', een wat harder nummer begeleid door een country/folky sound, goed uit de verf. De Limburgse laat hier een wat rauwer stemgeluid horen, wat ze zeker kan hebben.

MIN
De band heeft Madi Hermens toch als frontlady? De rol van de Limburgse wordt ernstig in twijfel getrokken door gitarist Sander. Niets mis met een energieke en enthousiaste gitarist, maar Madi wordt keihard weggecijferd. Of je dit hem kan toerekenen? Het is maar de vraag. Madi mag ook best wat meer initiatief nemen om het publiek te entertainen. Daarbij staan de heren en dames op het podium niet als band te spelen. Er is geen spatje chemie te vinden en weinig inleving in de muziek die ze produceren. Midden in de set speelt de band 'Pyro', een recente single van Kings Of Leon. Een cover is prima, mits die wat toevoegt aan het origineel. Madi maakt er echter een extreem vlakke en saaie versie van. De doodssteek van het optreden.

CONCLUSIE

Als je frontlady van een band bent, moet je er ook naar gedragen. Jezelf laten wegcijferen door de gitarist is doodzonde. Het meisje mag er zijn, maar moet nog leren met overgave het publiek te bespelen. Tel daar nog een handjevol matige nummers en een slechte cover bij op en het resultaat is maar matig. Wil Madi na Pinkpop niet in de vergetelheid raken, moet het nog heel erg hard werken aan een betere performance.

CIJFER:
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12