3VOOR12 Draait (28): Givers, NON Records en de-Affaire 3VOOR12 Draait (28): Givers, NON Records en de-Affaire

De favorieten van de redactie

, Jochem Boom

3VOOR12 Draait (28): Givers, NON Records en de-Affaire

De favorieten van de redactie

Jochem Boom ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Single van de week
The Shoes - Time To Dance (NEWS)

3VOOR12 Album van de week
Givers - In Light (V2)

3FM Megahit
Radical Face - Welcome Home (Morr/Konkurrent)

3FM Week CD
Young The Giant - Young The Giant (Roadrunner/CNR)

DE TOP 10

1.
Givers - In Light (digitaal album, V2, release 25 juli fysiek)
"Sheila E meets Vampire Weekend. Fruitige blije indie die rijp is om geplukt te worden." (Menno Visser)
"Givers maakt authentieke en eerlijke indiepop. Niet meer, maar zeker ook niet minder." (Jochem Boom)

2. Diverse Artiesten - NON Records compilatie Vol. 1 (Non Records)
"Palmbomen is al bekend, maar met deze eerste compilatie van NON Records blijkt dat het label nog veel meer in huis heeft." (Jochem Boom)
"NON Records zou wel eens dé hofleverancier van spannende elektronische muziek kunnen worden. Deze eerste labelcompilatie laat horen hoeveel kwaliteit het in huis heeft. En nieuwe muziek van Palmbomen is altijd +1." (Erik Zwennes)

3. Luisterpaal de-Affaire
"Morgen barst de-Affaire weer los, en ik heb er ongelooflijk veel zin in: het alternatief op de platte Nijmeegse Vierdaagsefeesten in het prachtige Valkhofpark, dat een volle week duurt met een prachtige programmering. Warm vast op met de speciale Luisterpaal." (Timo Pisart)

4.  Portugal, The Man - In The Mountain In The Cloud
"Eigenwijze zonnige popliedjes die direct meezingbaar zijn en ultieme autorijmuziek die refereert aan MGMT en mij af en toe zelfs wat aan Oasis doet denken." (Timo Pisart

5. Kooks - Is It Me
"Alweer een nieuwe van The Kooks? Na The Saboteur (de zogenaamde street-single) en Junk Of The Heart (Happy) ging gisteren 'Is It Me' in premiere." (Roosmarijn Reijmer)

6. Pitch Festival, Westergasfabriek Amsterdam, 9 en 10 juli 2011
"Wat een geweldige eerste editie van dit nieuwe dance-festival. Dam-Funk, The Gaslamp Killer, Chromeo en Buraka Som Sistema waren mijn hoogtepunten." (Atze de Vrieze)

7. iTunes festival app
"Ik realiseer me nu pas hoe ongeëvenaard tof dit Apple initiatief is. Een maand lang twee bands per avond, live op je iPhone, een heel aantal daarvan ook on demand. En niet de minsten: o.a. Adele, Paul Simon, Miles Kane en Arctic Monkeys." (Atze de Vrieze)

8. James Blake op North Sea Jazz Festival 10 juli 2011
"De muziek van James Blake en zijn band blijven kippevel opwekken, of je ze nu voor het eerst of voor de derde keer ziet. Wat mij betreft het absolute hoogtepunt van een weekend North Sea Jazz." (Jochem Boom)

9. Lil Wayne - Sorry 4 The Wait (track van de gelijknamige mixtape)
"Dit is wat mij betreft het beste en opvallendste nummer op de nieuwe mixtape van Lil’ Wayne. Over de muziek van Adele’s Rolling in the Deep knalt Weezy zijn scherpe wordplay. Hij gebruikt de opbouw van de productie en maakt de track keihard af." (Erik Zwennes)

10. Jesca Hoop - City Bird (single van Snowglobe EP, Last Laugh Records)
"Afgelopen weekend een hele stapel platen afgeluisterd, maar dit was het enige wat me naar de strot greep. Wat mooi gezongen en bijzonder. Ze was ooit het kindermeisje van Tom Waits... Wie net als ik een zwak heeft voor My Brightest Diamond, checkt dit uit!" (Menno Visser)


DE LIJSTJES


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Zanger Rinus - Met Romana Op De Scooter (YouTube hit)
De gordijntjes, de dansjes, de erotische knipogen, de prullenbakken op de achtergrond, de nieuwe Zanger Rinus slaat werkelijk alles. Zijn beste werk tor nu toe, een internationale doorbraak kan niet uitblijven.

iTunes festival app
De maand is al half voorbij, en ik realiseer me nu pas hoe ongeëvenaard tof dit Apple initiatief is. Een maand lang twee bands per avond, live op je iPhone, een heel aantal daarvan ook on demand. En niet de minsten: o.a. Adele, Paul Simon, Miles Kane en Arctic Monkeys.

Pitch Festival, Westergasfabriek Amsterdam, 9 en 10 juli 2011

Wat een geweldige eerste editie van dit nieuwe dance festival. Dam-Funk, The Gaslamp Killer, Chromeo en Buraka Som Sistema waren mijn hoogtepunten, maar die had ik allemaal willen inruilen om bij het naar verluidt legendarische optreden van Hudson Mohawke op de zondag geweest te zijn.


MENNO VISSER DRAAT:

Givers - In Light (digitaal album, V2, release 25 juli fysiek)
Sheila E meets Vampire Weekend. Fruitige blije indie die rijp is om geplukt te worden.

Yuksek - Living On The Edge Of Time (album, Barclay/Universal)
Franse electroproducer die op zijn tweede album de stap waagt van dance naar pop. Voer voor de productionele foefjes liefhebbers.

Jesca Hoop - City Bird (single van Snowglobe EP, Last Laugh Records)
Afgelopen weekend een hele stapel platen afgeluisterd, maar dit was het enige dat me naar de strot greep. Wat mooi gezongen en bijzonder. Ze was ooit het kindermeisje van Tom Waits... Wie net als ik een zwak heeft voor My Brightest Diamond, checkt dit uit!


JOCHEM BOOM DRAAIT:

James Blake op North Sea Jazz Festival 10 juli 2011
De muziek van James Blake en zijn band blijven kippevel opwekken, of je ze nu voor het eerst of voor de derde keer ziet. Wat mij betreft het absolute hoogtepunt van een weekend North Sea Jazz.

Givers - In Light (V2)

Givers maakt authentieke en eerlijke indiepop. Niet meer, maar zeker ook niet minder. In Light is volgende week Album van de Week en is dan ook tijdelijk te beluisteren op de Luisterpaal.

Diverse Artiesten - Non Records compilatie Vol. 1 (Non Records)
Palmbomen is al bekend, maar deze eerste compilatie van Non records blijkt dat het label nog veel meer in huis heeft. Ik noem Hollandse Nieuwe van de Maand Renkas, Bear Damen en Marius.


ROOSMARIJN REIJMER DRAAIT:

Kooks - Is It Me
Alweer een nieuwe van The Kooks? Na The Saboteur (de zogenaamde street-single) en Junk Of The Heart (Happy) ging gisteren 'Is It Me' in premiere. Nieuwe album komt in september uit. 7 november 3FM presents The Kooks in de Heineken Music Hall.

Yogi ft Ayah Marar - 'Follow U'
Ministry Of Sound's nieuwste sterproducer Yogi leent zn kunsten aan Ayah Marar, een muzikaal nichtje van Robyn en Little Boots. Follow U leent in dubstep, maar het is meer pop dan dubstep. De synthesizer lijn is volgens collega Erik Zwennes uit Olive's You're Not Alone, de piano ken ik nog uit Clocks van Coldplay en volgens mij heeft ze vroeger ook goed geluisterd naar Bjork. Ik weet nog niet of ik het echt goed vind, maar het is een interessante mengelmoes.
 
Treme Season 2
De opvolger van de HBO serie The Wire speelt in New Orleans na orkaan Katrina. Centraal staat de manier waarop de personages hun leven weer proberen op te bouwen. De verhaallijnen gaan heel langzaam, er is veel aandacht voor mooie beelden, dingen duidelijk maken zonder tekst en natuurlijk: New Orleans muziek. In de laatste aflevering van seizoen 2 zijn zowel cultheld Steve Earle en New Orleans jazzicoon Kermit Ruffin te zien. Als je klaar bent met seizoen 2, stuur me even een mailtje, misschien kunnen we groepskorting krijgen bij het boeken van een vakantie richting Mardi Grass 2012.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

NON Records Compilatie Vol. 1
NON Records zou wel eens dé hofleverancier van spannende elektronische muziek kunnen worden. Deze eerste labelcompilatie laat horen hoeveel kwaliteit het in huis heeft. En nieuwe muziek van Palmbomen is altijd +1.

Lil Wayne - Sorry 4 The Wait (track van de gelijknamige mixtape)
Dit is wat mij betreft het beste en opvallendste nummer op de nieuwe mixtape van Lil’ Wayne. Over de muziek van Adele’s Rolling in the Deep knalt Weezy zijn scherpe wordplay. Hij gebruikt de opbouw van de productie en maakt de track keihard af.

Pitch zondag 10 juli 2011
Terwijl er geijkte en saaie festivals omvallen, staat er een geslaagd nieuw festival voor elektronische dansmuziek op. Pitch is here to stay. Creatief en inhoudelijk programmeren blijkt de sleutel.


TIMO PISART DRAAIT:

Luisterpaal de-Affaire
Morgen barst de-Affaire weer los, en ik heb er ongelooflijke zin in: het alternatief op de platte Nijmeegse Vierdaagsefeesten in het prachtige Valkhofpark, dat een volle week duurt met een prachtige programmering. Onder andere Jamie Woon, Little Dragon, Pete And The Pirates en Washed Out en C.W. Stoneking geven acte de presence naast een keur aan nationaal talent. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen is aanwezig op het gratis zevendaagse festival om uitgebreid verslag te doen met recensies, interviews en bijzondere kapelsessies. Lees het op de festivalsite en warm vast op met de speciale Luisterpaal.

Portugal. The Man – In The Mountain In The Cloud
Vandaag uit: de nieuwe Portugal. The Man, vol eigenwijze zonnige popliedjes die direct meezingbaar zijn. Ultieme autorijmuziek die refereert aan MGMT, en mij af en toe zelfs wat aan Oasis doet denken.

NL REAL BOOK Vol. 1
Nederlandse jazz is alles behalve stoffig en saai, zo bewijzen artiesten als Anton Goudsmit, Eric Vloeimans en Oene van Geel al jaren. Hun concerten verzanden nooit in neuzelige vingeroefeningen, maar zijn spannend EN toegankelijk. Om hen – en vele anderen – te eren werd op North Sea Jazz het NL REAL BOOK uitgebracht, waarin partituren van de beste Nederlandse composities zijn gebundeld. Collega @JochemBoom was zo sympathiek om er eentje voor me mee te nemen. Mijn dank is groot.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12