Zo Moeilijk komt met Nieuwe Moves Zo Moeilijk komt met Nieuwe Moves

Tweede album 4 maart uit op TopNotch, tours met ROTTZ en FTG

, Ingmar Griffioen

Zo Moeilijk komt met Nieuwe Moves

Tweede album 4 maart uit op TopNotch, tours met ROTTZ en FTG

Ingmar Griffioen ,

Nieuwe Moves van Zo Moeilijk. Onder die naam komt het tweede officiële album van de Nijmeegse hiphopgroep 4 maart uit bij TopNotch. Die avond is ook de presentatie in Doornroosje, waar de hele Fakkelteitgroep en Nebulon present zijn. "Het zijn echt nieuwe moves, het wordt een veel breder album dan Nijmeegse Modo", vertelt Rosco.

Tweede album 4 maart uit op TopNotch, tours met ROTTZ en FTG

Nieuwe Moves van Zo Moeilijk. Onder die naam komt het tweede officiële album van de Nijmeegse hiphopgroep 4 maart uit bij TopNotch. Die avond is ook de presentatie in Doornroosje, Nijmegen, waarbij de hele Fakkelteitgroep en Nebulon present zijn. "Het zijn echt nieuwe moves, het wordt een veel breder album dan Nijmeegse Modo", vertelt Rosco, die samen met collega-rapper Nosa en beatmaker Nikes Zo Moeilijk vormt.

Rosco refereert aan het album Nijmeegse Modo, dat TopNotch in november 2008 uitbracht. "De eerste was een mixtape om de mensen wakker te maken. Daarna kwam de buzz en TopNotch. Nijmeegse Modo was ons eerste officiële album, dat achteraf een beetje donker en ruw was." Nieuwe Moves betekent geen grote stijlwissel, verzekert de Nijmegenaar. "Het staat nog steeds vol rare rijmschema's. De feedback die we krijgen van TopNotch en de Fakkelteitgroep is wel dat het volwassener is en meer inhoud heeft."

"En ik knuffel Nikes bijna iedere dag", bekent Rosco. "Die beats en producties zijn heel sterk, zoveel beter dan op Nijmeegse Modo." Rosco klinkt oprecht verbaasd. "Toen we deze zomer begonnen aan de plaat, zaten we hem nog te knijpen." Doel was een album met veertien tracks. Het zijn er uiteindelijk twintig geworden, waaronder twee interludes. Niettemin missen we nieuwe tracks als Schaamstreek en Kleermaker, waarvan in mei de clip verscheen. Rosco: "Meer paste er niet op, dus zijn de bonustracks afgevallen." De eerste clip en single Codes moet volgende week het licht zien. Rosco: "Codes gaat over ongeschreven wetten in het leven als: je fuckt niet met de vriendin van je beste vriend, je verlinkt je vriend niet, respect hebben voor ouderen; allemaal codes die verwerkt zijn in die track."

Nieuwe Moves bevat features van Duvelduvel, de Fakkelteitgroep-leden Sticks, Rico, James en Kabel (Rosco's broertje), en van Akwasi en Leeroy van Zwart Licht. Sommigen doen een verse of een complete track, zoals Duvelduvel. Sticks en Akwasi zullen op meerdere nummers te horen zijn. De albumtitel is afgeleid van de track Nieuwe Move op de Rode Terreur Mixtape van Puna.nl. "Daar hebben we nu een remix van gemaakt met Rico, James, Akwasi en Leeroy, dat is een toffe posse-track geworden."

Zo Moeilijk ligt sowieso goed bij meerdere posses. Tot en met eind februari gaan ze mee op de clubtour van Duvelduvel en zijn ROTTZ-stal en ook met de eigen Fakkelteitgroep (FTG) wil Zo Moeilijk op pad. "Een beetje dat BuitenWesten gevoel terugkrijgen. Het zou heel mooi zijn als ROTTZ er dan ook bij kan zijn. Wij gaan als Rosco en Nosa ook met ROTTZ op tour. Dat hebben we puur gedaan omdat we grote fans van Duvel zijn en hij ons vroeg. We gaan wel wat anders doen. Nikes gaat beats opzetten en dan kunnen alle leden van ROTTZ en wij daar 16 bars overheen doen."

De FTG wordt steeds vaker als package geboekt. Zo stonden ze op 15 Jaar TopNotch, op Roffest, op DVD in 013 en zo staan ze woensdag 26 januari ook op de Puna Hiphop Vandaag verjaardag in Paradiso. Rosco heeft er veel zin in. "Spannend. Zeker omdat het voor hen de eerste keer is dat ze een event organiseren. En ik heb zin om Boyz in de Hood te zien. Hef is sowieso dope, ik ben benieuwd wat hij met zijn broers gaat doen."

Zo Moeilijk speelt woensdag 26 januari op Puna presenteert Hiphop Vandaag in Paradiso en presenteert Nieuwe Moves op vrijdag 4 mnaart in Doornroosje, Nijmegen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12