Producer Reverse en rapper Adje gaan alles geven op Noorderslag

2011 brengt ons Sloddervosweekends, albums, video’s, mixtapes en meer

Erik Zwennes ,

Reverse & Adje stonden samen met Jayh op de Best Of Hollandse Nieuwe 2010 compilatie met de hit Fock Wachten. Op Noorderslag nemen ze Jayh ook weer mee. In de hiphopkelder van de Oosterpoort gaan ze alles geven. Adje: “Ik weet dat wij live nu iets bijzonders hebben staan. Dat gaat programmeurs over de streep trekken.”

2011 brengt ons Sloddervosweekends, albums, video’s, mixtapes en meer

Reverse & Adje stonden samen met Jayh op de Best Of Hollandse Nieuwe 2010 compilatie met de hit Fock Wachten. Op Noorderslag nemen ze Jayh ook weer mee. In de hiphopkelder van de Oosterpoort gaan ze alles geven. Adje: “Ik weet dat wij live nu iets bijzonders hebben staan. Dat gaat programmeurs over de streep trekken.”


Producer Reverse kende je al van zijn hits voor The Partysquad, De Jeugd van Tegenwoordig en Dio. Adje misschien nog niet. Als A’donis is hij al lang actief in de Amsterdamse underground. Samen met zijn Rotterdamse halfbroertjes Hef en Crooks vormde hij Boyz in de Hood. Voor het verjaardagsfeest van website Puna komt deze groep weer bij elkaar. Eenmalig? “Voorlopig wel. Maar het contact is nu weer goed dus wat de toekomst brengt...” Adje doelt op de breuk met Hef nadat deze vorig jaar naar hiphoplabel Noah’s Ark overstapte.

“Dat heeft me destijds flink aangegrepen,” aldus Adje, die Hef in feite heeft opgeleid tot rapper. “Je reageert emotioneel. Als ik nu kijk wat het ons beiden heeft gebracht, is het goed zo. Hij heeft een goede stap gezet en ik ben aan mijn eigen ding gaan werken. In de toekomst zouden we zomaar Boyz in de Hood 2 kunnen droppen. Ik was vorige week drie dagen in Rotterdam, waar we weer ouderwets tracks hebben gemaakt. Het is cool.” 

Terug naar het project met Reverse. Hoe kennen de twee elkaar? “Ergens in 1998 heb ik hem leren kennen via Jayh. Hij was een klein jongetje met dikke beats. We hebben nooit samen muziek gemaakt, maar bij zijn project met Reverse (Artificials, red.) was ik altijd op de achtergrond betrokken. Toen ik besloot van Engelstalig over te stappen naar Nederlandse raps hebben we op IJburg een studio gebouwd. Ik zei Reverse dat hij daar ook gewoon in moest trekken. Sindsdien maken we heel veel toffe muziek. We hebben nu zo’n tachtig tracks liggen."

"Over drie weken beginnen we met de Sloddervosweekends. Elk weekend droppen we een nieuwe track. Uiteindelijk is er dan een album dat met enkele bonustracks in de winkel komt te liggen. Daarna gaan we aan de slag met een echt album. Nog één inderdaad. Dat komt uit bij TopNotch. Voor de verzamelaar moeten Kees de Koning en ik nog om de tafel zitten. Beiden verwacht ik nog dit jaar in de winkel. Het hoeft niet lang te duren, Thriller is immers ook in acht weken gemaakt.”

De naam Sloddervosweekends sluit aan op de ‘Slordig’ mixtape die Reverse & Adje vorig jaar uitbrachten. “Ik ben gewoon slordig. Waarom denk je dat we al zoveel tracks hebben liggen of waarom ik nu pas met iets nieuws kom na Boyz in de Hood. Ik ben heel goed in het pushen van anderen, maar mijn eigen product blijft dan wel eens op de achtergrond. Misschien ben ik niet egoïstisch genoeg. Ik zocht naar een term voor het lekken van tracks, dan ligt Sloddervosweekends mooi in het verlengde van Slordig. Door die losse tracks wil ik onze naam verder opbouwen richting het album. In de tussentijd willen we veel shows blijven doen.”

Met Fock Wachten hebben de twee, met Jayh, in bepaalde kringen al de single van 2010 gescoord. Had er niet meer ingezeten? “Je zult ergens moeten beginnen. Als we het later uitgebracht hadden, was het wellicht ook iets voor radio. We hadden zoveel liggen dat er gewoon iets moest gebeuren. Daarnaast gaan we met nog veel meer gekke dingen komen, geloof me.” Opvolger Wat Weet Je Nou werd nauwelijks opgepikt. Adje: “Ik denk wel eens dat we iets te ver op de troepen vooruit lopen. Niet om tof te doen, maar wanneer ik een freestyle met video online zet, krijg ik meer respons dan op die video waar vijfduizend euro in zit. Ook daar leer je weer van.”