OOR-uitgever Paul Evers vertrekt naar Jazz*ism OOR-uitgever Paul Evers vertrekt naar Jazz*ism

Uitgever en hoofdredacteur leidt fusie tussen twee jazzbladen

, Atze de Vrieze

OOR-uitgever Paul Evers vertrekt naar Jazz*ism

Uitgever en hoofdredacteur leidt fusie tussen twee jazzbladen

Atze de Vrieze ,

Paul Evers vertrekt bij Argo Mediagroep, om hoofdredacteur en uitgever te worden van het nieuwe blad Jazz*ism, dat ontstaat uit een fusie tussen de twee bestaande bladen Jazzism en Jazz Magazine. Hij stond ook al aan het roer van dit laatste blad bij Argo. Evers was bij Argo ook uitgever van muziekblad OOR, waarvoor hij ook lange tijd hoofdredacteur was.

Uitgever en hoofdredacteur leidt fusie tussen twee jazzbladen

Paul Evers vertrekt bij Argo Mediagroep, om hoofdredacteur en uitgever te worden van het nieuwe blad Jazz*ism, dat ontstaat uit een fusie tussen de twee bestaande bladen Jazzism en Jazz Magazine. Hij stond ook al aan het roer van dit laatste blad bij Argo. De fusie zal hij vormgeven bij uitgeverij BCM, die ook Off The Record uitgeeft. Evers was bij Argo ook uitgever van muziekblad OOR, waarvoor hij ook lange tijd hoofdredacteur was. “De laatste jaren heb ik mij minder met OOR bezig gehouden en heb ik me vooral op Jazz Magazine gericht”, zegt Evers. “Dat is voor mij een vloeiende beweging geweest. Ik ben een muziekliefhebber met een brede smaak.”

Evers begon zijn carriere midden jaren zeventig als freelancer voor OOR, vanaf eind jaren tachtig was hij jarenlang hoofdredacteur. De huidige hoofdredacteur Erik van den Berg zegt dat het vertrek van de coryfee vooral op emotioneel niveau impact heeft. “Ook ik heb veel aan Paul te danken”, zegt hij. “Hij heeft me hoogstpersoonlijk aangenomen en was toch jarenlang Mr OOR.” Een zakelijk vacuüm verwacht hij niet. “Paul hield zich inderdaad steeds minder met OOR bezig. We hebben bij Argo een algemeen manager die diverse uitgeeftaken voor zijn rekening neemt. Wij als hoofdredactie bemoeien ons ook al veel met marketing en sales.”

In een afscheidsmail aan zijn medewerkers, zegt Evers dat de mogelijkheden om verder te komen bij Argo zo goed als nihil waren. Daarmee verwees hij voornamelijk naar de onmogelijke situatie die ontstaan was, met twee jazzbladen in een kleine markt. “Het is veel beter als er één goed jazz magazine is, in plaats van twee die elkaar naar het leven staan. Dat neem ik Argo niet kwalijk, het is meer een constatering.” OOR durft hij met een gerust hart achter te laten. “De huidige club is kundig genoeg om de lijn sterk door te zetten.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12