Mc Skinto zegt ‘sorry’ Mc Skinto zegt ‘sorry’

Album met DJ Promo is af, solo EP... ook

, Erik Zwennes

Mc Skinto zegt ‘sorry’

Album met DJ Promo is af, solo EP... ook

Erik Zwennes ,

Begin 2010 sprak 3VOOR12 met de Amsterdamse mc Skinto over zijn plannen voor 2010. Achteraf bezien is exact ‘geen’ van de voorspellingen uitgekomen. “Ik wil tegen iedereen sorry zeggen. Ik wilde te hard en zonder plan releasen. Nu zit er een plan achter en komt er echt nieuwe muziek aan.”

Album met DJ Promo is af, solo EP... ook

Begin 2010 sprak 3VOOR12 met de Amsterdamse mc Skinto over zijn plannen voor 2010. Achteraf bezien is exact ‘geen’ van de voorspellingen uitgekomen. “Ik wil tegen iedereen sorry zeggen. Ik wilde te hard en zonder plan releasen. Nu zit er een plan achter en komt er echt nieuwe muziek aan,” zo belooft Skinto.

“Ik nam te veel hooi op mijn vork,” verklaart de rapper. Er lagen vorig jaar een mixtape en twee EP’s klaar. Ook waren er al concrete plannen voor een eerste soloalbum, maar het liep anders. “Ik was uiteindelijk niet tevreden over het materiaal, was met teveel tegelijk bezig en er zat geen goed plan achter. Veel zal op de plank blijven liggen, dat is achterhaald of niet goed genoeg. Daarnaast heb ik de afgelopen maanden veel opgenomen met DJ Promo. Er ligt nu een album dat enkel nog gemixt moet worden.”

Skinto legt uit dat hij binnenkort met Promo en Top Notch rond de tafel gaat om te kijken wat er met het materiaal moet gebeuren en wanneer het uit komt. “Rond de opnames voor het debuut van Promo bij Top Notch hebben we veel opgenomen dat de plaat niet haalde. We dachten aan een losse EP. Uiteindelijk klikte het muzikaal zo goed dat we door zijn gaan werken en een compleet album op hebben genomen. De producties bestaan vooral uit drum ’n bass en experimentele elektronica. Ik doe ook veel rare dingen met mijn stem. De helft is opgenomen bij Promo in de studio, de andere helft van de vocalen heb ik in een eigen studio opgenomen. Dit was gewoon iets wat Promo en ik móesten doen.”

Dit jaar zal ook een gratis download EP van solo-materiaal van Skinto verschijnen. De productie is in handen van Spanker en Craz-E. “Afhankelijk van de plannen met het Promo album zal ik het voor of na die release online gooien. Het moet elkaar niet bijten, dat heb ik wel geleerd. Een samenwerking kan ik wel verklappen. Er ligt een dikke track met Kraantje Pappie op de plank. Die gaat zeker op de EP komen.” Ook denkt Skinto aan zijn eerste langspeler, maar dat zal waarschijnlijk 2012 worden. “Ik blijf veel opnemen, maar de planning is belangrijk geworden.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12