Hunting the Robot presenteert debuut EP

“Je moet anno nu wel gratis weggeven om bekendheid te krijgen”

Erik Zwennes ,

In de nacht van maandag op dinsdag 1 februari verschijnt de debuut EP van Hunting The Robot getiteld Our Ocean is Illuminated als gratis download op hun website. Misschien wel de jongste band ooit op een Hollandse Nieuwe compilatie heeft de EP geheel zelf opgenomen. “Het kost je een zomer, maar dan heb je ook wat.”

“Je moet anno nu wel gratis weggeven om bekendheid te krijgen”

In de nacht van maandag op dinsdag 1 februari verschijnt de debuut EP van Hunting The Robot getiteld Our Ocean is Illuminated als gratis download op hun website. Ze zijn misschien wel de jongste band ooit op een Hollandse Nieuwe compilatie en hebben de EP geheel zelf opgenomen. “Het kost je een zomer, maar dan heb je ook wat,” aldus zanger Elvin (17). “Je moet anno nu wel muziek gratis weggeven om bekendheid te krijgen.”

Met een gemiddelde leeftijd van amper zestien jaar is Hunting the Robot met recht een jong bandje te noemen. Toch kennen de leden elkaar al jaren. Drie ervan zaten in een schoolband die na vertrek van de toenmalige zanger op zoek moest naar een nieuwe vorm. Drummer Elvin werd de nieuwe zanger en hij vroeg op zijn beurt het jongere broertje Lloyd (14) als nieuwe drummer. Samen met Gitarist Gijs (17) en bassist Tom (17) vormen ze Hunting the Robot. De bandnaam kan op twee manieren uitgelegd worden, vertelt Elvin. “De robot staat voor kil en gevoelloos, dat bestrijden wij in onze muziek. Tegelijkertijd staat de robot voor de toekomst die wij met onze nummers juist omarmen.”