Festival en stad versmelten verder met Grunnsonic Festival en stad versmelten verder met Grunnsonic

Festivalgangers en stamgasten verbroederen in de kroeg

, Tekst: Ennio Wolsink & Sander Nieuwenhuijsen Foto's: Niels Cornelis Meijer en Henk Veenstra

Festival en stad versmelten verder met Grunnsonic

Festivalgangers en stamgasten verbroederen in de kroeg

Tekst: Ennio Wolsink & Sander Nieuwenhuijsen Foto's: Niels Cornelis Meijer en Henk Veenstra ,

Ook op de vrijdagavond van Eurosonic valt er genoeg te beleven voor bezoekers van het festival zonder kaartje. Een rondje langs een aantal gratis te bezoeken acts en één voor de gelukkigen met kaartje.

Festivalgangers en stamgasten verbroederen in de kroeg

Ook op de vrijdagavond van Eurosonic valt er genoeg te beleven voor bezoekers van het festival zonder kaartje. Een rondje langs een aantal gratis te bezoeken acts en één voor de gelukkigen met kaartje.

BlackboxRed verrast op verschillende manieren in Images. Het jonge Friese duo laat een verrassend volwassen geluid horen. Goed, muzikaal gezien en qua bezetting lijkt het verdacht veel op de populaire Blood Red Shoes, maar dat is ze vergeven. Op misschien wel het meest opmerkelijke moment in het optreden vraagt de zangeres het publiek om zich om te draaien richting een scherm. Hier vertonen ze hun nieuwe videoclip, terwijl de band live de bijpassende muziek speelt. Het moet een raar beeld opgeleverd hebben voor een toevallige voorbijganger die door de half beslagen ramen van Images naar binnen keek. (7,5)

Racoon is anderhalf jaar weggeweest en ook in Groningen werd deze alternatieve poprock band danig gemist. Gelukkig zetten ze op de Grote Markt op het Eurosonic Air podium een fantastisch optreden neer dat bij menige aanwezige een lach op het gezicht tovert – ondanks de stromende regen! Bekende hits zoals Love You More, My Town en Laugh About It komen voorbij en er wordt enthousiast door honderden mensen tegelijk meegezongen. Het is leuk om te zien hoe prettig gestoord de frontman Bart van der Weide is. De rare geluiden die hij uitkraamt en de rare expres extra houterige dansjes zijn niet van de lucht en op een gegeven moment stroopt hij zelfs zijn shirt op om er een soort foute mankini van te maken. Het vermoeden rijst dat van der Weide dat allemaal doet omdat Racoon eigenlijk een ontzettend goede en veelzijdige band is – met binnenkort een nieuwe plaat! – wat uiteraard niet al teveel mag opvallen... (9)

In café Koster is vanavond echt duidelijk zichtbaar hoe Eurosonic stadjers en festivalgangers dichter bij elkaar kan brengen. Bezoekers van het festival hebben zich tussen de stamgasten van het knusse café gemengd om het nieuwe project Ausputzer van lokale held Meindert Talma te bewonderen. Met bijzondere beelden uit het Groninger Archief op de achtergrond droomt het publiek weg bij de Duitse teksten, gebracht met Groningse tongval. (8)

Polock is een Spaanse britpop achtige indie poprock band die helaas in Huis de Beurs moet lijden onder zeer slecht afgesteld geluid. Het staat te hard, is te schel en eigenlijk is geen enkele muzikant sowieso goed te horen. Het is gewoon een kakofonie en eigenlijk erg gênant – wiens schuld is dit? Polock maakt erg leuke en catchy liedjes, maar het is nu werkelijk waar nauwelijks te verstaan. Met de grootste wilskracht en uit respect voor de band die echt de moeite waard is doet het publiek zijn best om het hele optreden uit te zitten, waarschijnlijk bij velen met ernstige gehoorschade tot gevolg. (7)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12