Eurosonic Noorderslag zit er weer op: de favorieten van 3VOOR12 Eurosonic Noorderslag zit er weer op: de favorieten van 3VOOR12

Caro Emerald, Tim Knol, Moss en Go Back To The Zoo oogsten na een succesvol jaar op Noorderslag

, door Willem van Zeeland

Eurosonic Noorderslag zit er weer op: de favorieten van 3VOOR12

Caro Emerald, Tim Knol, Moss en Go Back To The Zoo oogsten na een succesvol jaar op Noorderslag

door Willem van Zeeland ,

Het was een feestelijke, onderhoudende jubileumeditie van Noorderslag zonder grote uitschieters, zo luidde vandaag de conclusie. 3VOOR12 maakte afgelopen weekend losse dagrapporten van Noorderslag en bracht verslag uit van verschillende routes tijdens Eurosonic. De favorieten op een rij...

Caro Emerald, Tim Knol, Moss en Go Back To The Zoo oogsten na een succesvol jaar op Noorderslag

Het was een feestelijke, onderhoudende jubileumeditie van Noorderslag zonder grote uitschieters, zo luidde vandaag de conclusie in de meeste recensies. 3VOOR12 maakte afgelopen weekend losse dagrapporten van de Noorderslag-acts en bracht verslag uit van verschillende routes tijdens Eurosonic. Leverde dat een vergelijkbaar beeld op? Hoogtepunten waren er toch nog behoorlijk wat en dan scheelt het natuurlijk dat je met een groot recensententeam op de been bent, zodat je ook meer kunt zien. Grote verrassingen waren er inderdaad niet zo heel veel.

Op Noorderslag valt op dat veel acts die vorig jaar al op veelbelovende wijze aanwezig waren dit jaar overduidelijk geoogst hebben. In de eerste plaats natuurlijk Caro Emerald, vorig jaar nog in een klein zaaltje, nu triomferend in de Buma/Cultuurzaal waar zij de Popprijs in ontvangst mocht nemen. Moss was vorig jaar al een buzz band, maar nu zou je ze naar aanleiding van hun optreden in diezelfde Buma/Cultuur zaal gearriveerd kunnen noemen. Hetzelfde geldt voor Go Back To The Zoo, de afsluiter in die zaal. We zagen ze al veel dit jaar en toch doen ze er op het juiste moment nog een schepje bovenop. Tim Knol was vorig jaar nog een wat onwennige debutant, nu speelt hij de zaal plat als een volleerd entertainer.

Hoe zit het intussen met de nieuwkomers? Van wie kunnen we bij de volgende editie een grootse terugkeer verwachten na een enerverend muzikaal jaar? In de hip hop kelder maakten vooral Kleine Viezerik, Reverse, Adje en Jayh en Boef En De Gelogeerde Aap indruk. Leuk om de hartverwarmende support te zien van de collega-rappers op de eerste rij. Eefje verdeelt de meningen zoals eerder Roosbeef en Lucky Fonz III dat deden. Zij zal de rest van dit jaar ongetwijfeld spraakmakend blijven.

Wat we de komende maanden in de clubs ook zeker niet mogen overslaan: de groovy hardrock van Shaking Godspeed, de elektronica van Baskerville en Palmbomen en de charmante jazzy popliedjes van Schradinova. Daar voeg ik er persoonlijk graag nog twee aan toe: de old school hardrock van Vanderbuyst (niet gerecenseerd want ze speelden op het side-event Pleuropsonic) en de prachtige, stijlvolle liedjes van Happy Camper, het project met de vele gastvocalisten (niet gerecenseerd want spelend in de 3VOOR12 Zaal en de slager heeft besloten zijn eigen vlees niet te keuren).

Er waren inderdaad geen overweldigende verrassingen, maar wel flink wat leuke en interessante Nederlandse bands die de komende wintermaanden komen opvrolijken in een popzaal bij u in de buurt. Laat ik er als laatste vooral op wijzen dat we ook reikhalzend uitzien naar de clubtour van De Staat.

Noorderslag:
1.
Kleine Viezerik geeft perfecte showcase (9)

2.
Eindelijk alle stukjes op hun plek bij Palmbomen (8,5)
Reverse, Adje & Jayh slopen de hiphopkelder (8,5)
Go Back To The Zoo is hitmonster op krachtvoer (8,5)
Moss zet kroontje op doorbraakjaar (8,5)
Geroutineerde Tim Knol telt voor twee (8,5)
Caro Emerald is de koningin van Groningen (8,5)

3.
Baskerville heeft het perfecte tijdslot (8)
Boef en de Gelogeerde Aap gaan groot worden (8)
Jungle By Night blaast nieuw leven in afrobeat (8)
Eefje is klaar om een groter publiek te bereiken (8)
Schradinova weet het publiek in te palmen (8)Eurosonic:

1.
James Blake (9)
Pulled Apart By Horses (9)

2.
The Crookes (8,5)
Shaking Godspeed (8,5)
Kyst (8,5)

3.
De Staat (8)
Curry & Coco (8)
Treefight For Sunlight (8)
Hundreds (8)
El Guincho (8)
Bert On Beats (8)
Wallace Vanborn (8)
Dufresne (8)advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12