Classic albums Nederland: Herman Brood en De Dijk Classic albums Nederland: Herman Brood en De Dijk

Sphritsz en Niemand In De Stad sluiten documentaireserie af

, Atze de Vrieze

Classic albums Nederland: Herman Brood en De Dijk

Sphritsz en Niemand In De Stad sluiten documentaireserie af

Atze de Vrieze ,

In de documentaireserie Classic Albums op Nederland 3 staat een aantal van klassiekers uit de popgeschiedenis centraal. Internationale grootheden als Lou Reed en Paul Simon komen langs, maar ook twee Nederlandse albums: Sphritsz van Herman Brood & His Wild Romance en Niemand In De Stad van De Dijk.

Sphritsz en Niemand In De Stad sluiten documentaireserie af

Een verzameling songs, een afgerond geheel, ook in het iPod tijdperk wordt het door veel muzikanten en muziekhebbers nog altijd gezien als het hoogste doel. In de documentaireserie Classic Albums op Nederland 3 staat een aantal van klassiekers uit de popgeschiedenis centraal. Internationale grootheden als Lou Reed en Paul Simon komen langs, maar ook twee Nederlandse albums: Sphritsz van Herman Brood & His Wild Romance en Niemand In De Stad van De Dijk.

Herman Brood & His Wild Romance – Shpritsz (1978)
26 maart 2011 21:00 uur, Nederland 3, regie: Britta Hosman
Toen zijn debuutalbum Street uitkwam was Herman Brood nog half zwerver, half muzikant, een jaar later leek hij de hele wereld aan te kunnen. Sphritsz is zijn grote doorbraak, met bekende nummers als Rock ’n Roll Junkie en Saturday Night. Het rauwe geluid van Street is net wat verder uitgekristalliseerd. De beroemde hoes zegt alles: Shpritsz is gestileerde rock ’n roll met een hoog sex appeal.

De Dijk – Niemand In De Stad (1989)
2 april 2011 21:00 uur, Nederland 3, regie: Walter Stokman
De romantiek van de nacht – al bijna dertig jaar de kracht van de Amsterdamse band De Dijk – wordt kernachtig verbeeld in de hoes van Niemand In De Stad. Down and out in Amsterdam, met doorgaans de liefde als belangrijkste oorzaak. Het werd het album waarmee de band definitief zijn naam vestigde. Er werden ruim 100.000 exemplaren van verkocht en liedjes als Ik Kan Het Niet Alleen en Nergens Goed Voor groeiden uit tot favorieten van de fans.

Classic Albums is een documentaireserie op Nederland 3 over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek en geven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan. De albums zijn ook te beluisteren op de Luisterpaal.

De overige albums in de planning:

29 januari: Meat Loaf, Bat Out of Hell

5 februari: Fleetwood Mac, Rumours

19 februari: Deep Purple, Machine Head

5 maart: U2, The Joshua Tree

12 maart: Bob Marley & The Wailers, Catch A Fire

19 maart: The Sex Pistols, Never Mind The Bollocks - Here’s The Sex Pistols

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12