Boemklatsch gaat voor de Main Stage Boemklatsch gaat voor de Main Stage

En brengt twee EP’s uit op het label van Dr. Lektroluv

, Christiaan Walraven

Boemklatsch gaat voor de Main Stage

En brengt twee EP’s uit op het label van Dr. Lektroluv

Christiaan Walraven ,

Het is alweer tien jaar sinds de oprichting van DJ/VJ collectief Boemklatsch. Inmiddels is er ook een label, BMKLTSCH RCRDS en speelde de groep in 2010 op vele grote festivals in Europa. Nu ze dit jaar opnieuw voor een aantal grote festivals geboekt zijn, vindt het collectief dat er wel een upgrade mag komen van de show.

En brengt twee EP’s uit op het label van Dr. Lektroluv

Het is alweer tien jaar sinds de oprichting van DJ/VJ collectief Boemklatsch. Inmiddels is er ook een label, BMKLTSCH RCRDS en speelde de groep in 2010 op vele grote festivals in Europa. Van Lowlands tot Berlin Festival en van 10 Days Off tot Dance Valley werden aangedaan. Nu ze dit jaar opnieuw voor een aantal grote festivals geboekt zijn, vindt het collectief dat er wel een upgrade mag komen van de show. Hiermee wil het de grotere podia pakken.

Cas Boland aka Illvester legt uit: "We hebben al belachelijk veel shows gedaan, maar willen het nu echt veel groter gaan doen. 2 Many DJ's is een voorbeeld van hoe je dat doet. We zijn altijd een DJ/VJ collectief met host geweest. Dat willen we nu verder doorontwikkelen, zodat de muziek en het beeld nog beter op elkaar aansluiten. We zijn op zoek naar nieuwe creatieve uitdagingen zoals een nieuwe stage-setting en nieuwe technische mogelijkheden. Onder andere willen we met meer kanalen mixen en betere sync-mogelijkheden tussen audio en video."

Drie jaar geleden stond de groep op Lowlands. Volgens Illvester was dat een omslagpunt. "Toen kwamen we erachter: 'dit kan ook.' Nu hebben we opnieuw zo'n moment. We willen selectiever zijn met gigs. Daardoor kunnen we grotere shows spelen, maar hebben we ook meer tijd om te produceren en kunnen we BMKLTSCH RCRDS flink uitbreiden."

"Een andere optie is een liveshow, met eigen nummers." Daar hebben de mannen op dit moment nog niet helemaal genoeg tracks voor, maar dat moment zit er wel aan te komen. Zo komen er binnenkort een aantal remixes aan en worden er twee EP's op het label van Dr. Lektroluv uitgebracht in plaats van op hun eigen label. "We vinden het leuk om ook eens via zijn label iets uit te brengen. Dan komen we toch weer in een andere scene terecht."

Voor 2011 staan in ieder geval een aantal grote festivaloptredens in de agenda, maar welke dat zijn kan Illvester helaas nog niet zeggen. Wel kan hij zeggen dat het naar 'the next level' zal worden getild. "We gaan voor de A-stages. Het wordt een nog dikkere Boemklatsch!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12