Boef en de Gelogeerde Aap gaan groot worden Boef en de Gelogeerde Aap gaan groot worden

Nu oefenen op die grote gebaren

, Tekst en foto's Erik Zwennes

Boef en de Gelogeerde Aap gaan groot worden

Nu oefenen op die grote gebaren

Tekst en foto's Erik Zwennes ,

Dubstep vormt de basis van de producties van Boef. Hier kan de poëtische woordkunstenaar De Gelogeerde Aap in alle rust overheen spitten. Dit is een act voor de toekomst.

Nu oefenen op die grote gebaren

Dubstep vormt de basis van de producties van Boef. Hier kan de poëtische woordkunstenaar De Gelogeerde Aap in alle rust overheen spitten. Dit is een act voor de toekomst.

GEZIEN:
Boef en de Gelogeerde Aap, Noorderslag, The Factor E Basement, 15-01-2011

MUZIEK:
Dubstep vormt de basis van de producties van Boef. Maar niet zo gejaagd als in de Britse grime-scene. Hier kan de poëtische woordkunstenaar De Gelogeerde Aap in alle rust overheen spitten. Het debuutalbum Vind Ons werd een klein underground succesje in Tilburg en omstreken. Sinds ze zijn ingelijfd bij de Fakkelteitgroep van Sticks en de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland wonnen gaat het hard. Top Notch brengt op 21 januari het tweede album Wij Zijn uit.

PLUS:
Het voelt al goed bij binnenkomst van de kelder. Hier is iets gaande. Het is stampvol en het publiek is zeer gemêleerd. Zo’n divers publiek voor een hiphopact? Dat zagen we voor het laatst bij Opgezwolle. De set knalt er meteen goed in. De dictie en de overtuigingskracht van Aap zijn indrukwekkend. De beats van Boef kloppen. Dit is hoe je dubstep gebruikt voor behapbare hiphop. MC Aap gebruikt zijn associatieve gedachtengangen als leidraad voor zijn teksten. Soms wordt dit wat pretentieus en gezocht, meestal is het inspirerend en indrukwekkend. Dit kan ook uitgroeien tot een act die wordt gevraagd voor Crossing Border. De positieve boodschap doet het goed. Af en toe laat Aap zien ook een technische MC te zijn met snelle raps of rare flow-sprongetjes. Met Echte Helden en Wij Zijn sluiten deze echte helden op gepaste wijze af. Dit is hoe je een showcase inkopt.

MIN
Er mag wel iets meer ontspanning en humor in de teksten en setopbouw. En daar dan niet te veel het apenconcept voor gebruiken. Want laten we wel wezen: dat is voor DuvelDuvel en Jawat!. De optredens van Boef en de Gelogeerde Aap missen nog wat structuur. Nu is het nog vooral een opeenvolging van tracks, punt. De momenten van gekte, rust en diepgang mogen banaal uitgebuit worden. Grotere gebaren zijn nu eenmaal nodig wanneer je releaseshow in de Grote Zaal van de 013 plaats vindt. Je zou willen dat het beste van de twee albums een plaat werd.

CONCLUSIE
...maar dat krijgen we dus live te horen. Dit is een act voor de toekomst. Let maar op: dit gaat groeien tot bijzondere hoogte.

CIJFER:
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12