Song van het Jaar 2011: De Keuze van Mart Smeets Song van het Jaar 2011: De Keuze van Mart Smeets

"Je moet wel bijzonder getikt zijn om dat te doen en de Chili Peppers zijn getikt"

, Pepijn van Gils

Song van het Jaar 2011: De Keuze van Mart Smeets

"Je moet wel bijzonder getikt zijn om dat te doen en de Chili Peppers zijn getikt"

Pepijn van Gils ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Mart Smeets gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde

"Je moet wel bijzonder getikt zijn om dat te doen en de Chili Peppers zijn getikt"

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Mart Smeets gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

Beluister hieronder het telefonsich interview dat Roosmarijn gisteravond met Smeets in de uitzneding deed terug, of lees de uitwerking van Smeets' motivatie hieronder.

Bon Iver - Calgary
Smeets heeft het niet zo goed gevolgd dit jaar. "Maar van de nummers die jullie in een shortlist hebben gezet ben ik tot de volgende top vijf gekomen. Ik was waarschijnlijk zelf tot een andere keuze gekomen, al volg ik heel graag wat jullie doen. Allereerst vond ik de nieuwe plaat van Bon Iver heel goed dit jaar."

Ryan Adams - Lucky Now
"Verder ben ik blij dat Ryan Adams weer terug is, dat hij weer leeft tenminste. De opening van zijn nieuwe plaat is goed, dat heet Lucky Now. Het is een beetje een triest liedje, waarin hij in een oude auto achter anderen aanrijdt in New York. Het is een mooi clipje ook."

Wilco - I Might
"Ik kan niet zeggen dat ik die albums echt ontdek, ik heb die platen gewoon. Ik noem het ook nog platen. Van Adams heb ik alles sowieso. Dat vind ik gewoon een leuke man. Ook heb ik alles van Wilco. Wilco had met het nummer I Might wat mij betreft eigenlijk een van de leukste liedjes dit jaar. Die heb ik dus ook in mijn top vijf lijstje."

Tim Knol -  Gonna Get There
"Ik vond dat ik Tim Knol moest opnemen in de lijst, alleen al omdat ik Tim zo'n leuke jongen vind. Het zal niet het allerbeste liedje zijn dat hij ooit geschreven heeft, maar vooruit ik zet Gonna Get There erin.

Red Hot Chili Peppers - The Adventures Of Raindance Maggie
"Ik twijfel over The Kooks, maar ik vind dat zo'n middelbare school bandje. Die jongentjes moeten nog wisselen volgens mij, dus die vallen bij deze af. Er is wel een heel volwassen lied en dat is van de Red Hot Chili Peppers. Daar herinner ik mij ook het leuk gemaakte clipje van. Het is een clipje met een knipoog, dat opgenomen is op een dak van een huis, dat in Venice Beach staat. Nadat The Beatles ooit op een dak hebben opgenomen, moet je wel bijzonder getikt zijn om dat ook te doen. Nou zijn de Chili Peppers getikt, maar het is wel een leuk liedje en het heeft ook een hele vreemde naam die ik nooit kan onthouden. Dus dat beschouw ik als erg geslaagd."

"Een absolute nummer één bestaat natuurlijk niet, maar dit wordt dan de volgorde:"
1. Red Hot Chili Peppers - The Adventures Of Raindance Maggie
2. Tim Knol - Gonna Get There
3. Wilco - I Might
4. Ryan Adams - Lucky
5. Bon Iver - Calgary

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12