Mr. Polska komt in maart met het nieuwe geluid van Nederland

Debuutalbum op 2 maart en drie maanden tour door Nederland

Christiaan Walraven ,

In oktober, bij de release van zijn Boswachter EP, vertelde Mr. Polska al druk bezig te zijn met zijn album. Nu, twee maanden later, heeft hij een releasedatum: 2 maart 2012. Als grote winnaar van de State Awards en met de titel Pool van het Jaar op zak heeft hij het ook direct voor elkaar gekregen om een stuk of twintig liveshows te plannen in de drie maanden na de release. Polska: “Absurd, maar wel heel erg tof om te zien dat mensen er net zo in geloven als wij zelf.”

Debuutalbum op 2 maart en drie maanden tour door Nederland

In oktober, bij de release van zijn Boswachter EP, vertelde Hollandse Nieuwe Mr. Polska al druk bezig te zijn met zijn album. Nu, twee maanden later, heeft hij een releasedatum: 2 maart 2012. Als grote winnaar van de State Awards en met de titel Pool van het Jaar op zak heeft hij het ook direct voor elkaar gekregen om een stuk of twintig liveshows te plannen in de drie maanden na de release.


De plaat is nog niet helemaal af, maar hij en producer Boaz van de Beatz zijn goed op weg, aldus Polska aan de telefoon vanuit Polen. “We hebben al veel nummers, maar moeten nog een selectie maken. We hebben heel veel verschillende dingen geprobeerd: drum 'n' bass, dubstep, electro, hardstyle en hebben ook met muzikanten in de studio gewerkt. Wat het ook uiteindelijk precies wordt, er komen geen tracks op die al uit zijn en het wordt echt iets nieuws. Het nieuwe geluid van Nederland.”

Over de naam van de plaat is Polska nog aan het nadenken. Verder kan Polska zeggen dat waarschijnlijk iedereen van Nouveau Riche wel een guest appearance zal maken op het album en dat er niemand van buiten de groep op de plaat zal staan. “Ik wil alles behalve een standaard album maken. We gaan geen grote namen laten meedoen, want we willen laten zien wat we zelf kunnen. Sommige artiesten stellen hun album samen met twee rustige nummers, twee singles, een gevoelig liedje. Ik doe dat niet. Het moet wel een verhaaltje worden en het album wordt ook wel wat persoonlijker, maar ik heb op dit moment veel fun in mijn leven. Ik ga veel uit en treed veel op. Dat is mijn leven nu en dat hoor je ook terug op de plaat. Als ik bij de volgende plaat een depressieve lul ben, wordt het ook een depressieve lulplaat.”