Dance-programmeur Hidde Pluymert verruilt Melkweg voor Mojo Dance-programmeur Hidde Pluymert verruilt Melkweg voor Mojo

“Het dance-aanbod blijft maar komen”

, Atze de Vrieze

Dance-programmeur Hidde Pluymert verruilt Melkweg voor Mojo

“Het dance-aanbod blijft maar komen”

Atze de Vrieze ,

Hidde Pluymert verlaat de Melkweg. De dance-programmeur verruilt het Amsterdamse poppodium per 1 mei 2012 voor concertorganisator Mojo. Daar neemt hij plaats naast de huidige dance boekers Maurice Spijker en David van Schuylenburch.

“Het dance-aanbod blijft maar komen”

Hidde Pluymert verlaat de Melkweg. De dance-programmeur verruilt het Amsterdamse poppodium per 1 mei 2012 voor concertorganisator Mojo. Daar neemt hij plaats naast de huidige dance boekers Maurice Spijker en David van Schuylenburch. Zij kunnen wel wat versterking gebruiken, vertelt Pluymert. “Het aanbod blijft maar komen. Zeker als je je bedenkt dat zelfs Rihanna tegenwoordig dance maakt. Ik zal me bezig houden met dezelfde dingen als Maurice en David, waaronder festivals als Lowlands, STRP, Pitch en 5 Days Off. Bij dat laatste festival ben ik de afgelopen jaren natuurlijk altijd vanaf de andere kant betrokken geweest, dus ik vind het erg leuk dat ik kan blijven doen.”

De meeste Nederlandse poppodia hebben geen aparte dance programmeur. Samen met Darko Esser in Doornroosje, Nijmegen is Hidde Pluymert een van de weinigen die zich volledig op dance mag richten. “Ik boek ook wel concerten, maar dan meer in de elektronische hoek. We werken toch vooral op basis van contacten. Veel popzalen kiezen ervoor de invulling van hun dance-programmering door externen te laten doen. Voor de handling van die contacten hoef je zelf natuurlijk geen dance-programmeur te zijn. Ik vind zelf dat het echt zijn vruchten heeft afgeworpen om een aparte dance-programmeur te zijn, om zodoende dance een stevige plek in de Melkweg te geven.”

Die stevige plek kwam er vooral in de vorm van Klinch, het concept dat als een rode draad door de programmering liep en dat nadrukkelijk de hand van Pluymert liet zien. Dat vindt de Melkweg zelf kennelijk ook, want Pluymert krijgt als het goed is een opvolger. “Op dit moment is er een vacature voor mijn functie. Ik blijf betrokken bij de aanstelling en het inwerken van mijn opvolger. Dat wilde ik zelf ook graag. Ik wilde het niet zomaar achterlaten.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12