Trentemøller kiest voor compromisloos beuken Trentemøller kiest voor compromisloos beuken

Plaatsubtiliteiten gaan verloren

, door Jochem Boom, foto's Tim van Veen

Trentemøller kiest voor compromisloos beuken

Plaatsubtiliteiten gaan verloren

door Jochem Boom, foto's Tim van Veen ,

Het blijft een bijzonder geval. De Deen Trentemøller koos na jaren te hebben getourd als dj voor een bestaan als bandleider. Sindsdien is het altijd een verassing wat te verwachten. Op Lowlands kiest de band voor compromisloos beuken.

Plaatsubtiliteiten gaan verloren

Het blijft een bijzonder geval. De Deen Trentemøller koos na jaren te hebben getourd als dj voor een bestaan als bandleider. Sindsdien is het altijd een verassing wat te verwachten.

CONCERT
Trentemøller, Lowlands Bravo, zondag 21 augustus 2011

MUZIEK
Nu Trentemøller alleen nog met band tourt, kun je zijn muziek nauwelijks meer techno noemen. Het staat even ver van techno als de Volendamse palingsound van metal. Het is gejaagde dansmuziek die aanzet tot bewegen.

PLUS
De muzikanten op het podium weten precies hoe ze de juiste sfeer neer moeten zetten. Wie helemaal vooraan staat, ondergaat een haast louterende ervaring. De zware, doordreunende vierkwartsmaat en de duistere, spookachtige sfeer trekken je volledig mee in de wereld die de Denen creëren. Ook het licht helpt daarin mee. De band is omgeven door rook en zwemt in rood en blauw licht waardoor er weinig meer te zien is dan vijf poppetjes in de verte.
 
MIN 
Trentemøller kiest er vandaag voor om het gas erop te houden. Dat komt de subtiliteit, die er op plaat wel is, niet ten goede. Het zorgt er ook voor dat de climaxen (die er wel zijn) minder goed uit de verf komen. Het zal de dansende mensen achteraf niet uitmaken. Maar iets meer variatie had de set goed gedaan.

CONCLUSIE
Trentemøller eindigt de set met de lichtere en minder abstrace tracks. En het verschil in respons in opvallend. Als 'Always Something Better'  ingezet wordt is de herkenning groot en dat zorgt voor een explosieve reactie waarbij de tent nog een keer en masse los gaat. Het is het eind van een boeiende, maar misschien iets te eenzijdige show.

CIJFER:
7,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12