Partytrucs van Babylon Circus Partytrucs van Babylon Circus

Eigenwijze skaflirt met het Franse chanson

, door Frank Jochemsen, foto's Tim van Veen

Partytrucs van Babylon Circus

Eigenwijze skaflirt met het Franse chanson

door Frank Jochemsen, foto's Tim van Veen ,

Babylon Circus begon ooit als een skaband, maar tegenwoordig zijn de heren van meer markten thuis. Ze mengen hun eigengereide ska met swing, reggae en het Franse chanson.

Eigenwijze skaflirt met het Franse chanson

Babylon Circus begon ooit als een skaband, maar tegenwoordig zijn de heren van meer markten thuis. Ze mengen hun eigengereide ska met swing, reggae en het Franse chanson. Ze komen uit Lyon, en na hun bezoek aan de Grolschtent op Lowlands staat er hier geen tentstok meer recht.CONCERT
Babylon Circus, Lowlands Grolsch, zaterdag 20 augustus 2011

MUZIEK
Het is een groep knettergekke heren die doorlopend bekken trekken, maffe bewegingen en dansjes maken, maar bovenal onwijs lekker spelen. De beukende ska die ze brengen doet onwillekeurig aan Madness denken, maar ontwikkelt zich totaal anders, gelardeerd met toefjes jazz en swing. Ze brengen een mooie variatie in nummers die als een hogesnelheidstrein de zaal in denderen. En het publiek is buiten zinnen van enthousiasme.

PLUS
Bijzonder prettig aan Babylon Circus is dat een groot deel van hun nummers Franstalig is. Dat geeft de muziek iets heel eigens en sympathiek zomers. Dat wordt omkleed door het gebruik van minder voor de hand liggende instrumenten als een accordeon en een klarinet.

MIN
Het publiek wordt door de zanger aangespoord tot door de hurken gaan en tegelijk weer opspringen. Een trend op festivals momenteel. Het gaat mij een beetje vervelen.

CONCLUSIE
In zowel de muziek als de spectaculaire verlichting is dit Babylonische partycircus behoorlijk uniek. Vreselijk vrolijk allemaal, en de Lowlandsbezoekers laten zich dat goed smaken. Het slot komt vrij plotseling, en daar is het publiek het niet mee eens. Totaal hysterisch gejoel leidt tot een even hysterische toegift die het pas echt goed afmaakt.

CIJFER:
7,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12