Mysteryland 2011: Nieuwste generatie Nederlandse dj's maakt dankbaar gebruik van regen Mysteryland 2011: Nieuwste generatie Nederlandse dj's maakt dankbaar gebruik van regen

Jonge, talentvolle Nederlandse dj's tonen zich veelzijdig

, Maikel Ineke

Mysteryland 2011: Nieuwste generatie Nederlandse dj's maakt dankbaar gebruik van regen

Jonge, talentvolle Nederlandse dj's tonen zich veelzijdig

Maikel Ineke ,

Vooral in de vroege uurtjes van Mysteryland kreeg een nieuwe lichting Nederlandse dj's de kans zich voor een groot publiek te presenteren. Weliswaar waren de hevige regenbuien deels de oorzaak van de al vroege drukte op de overdekte dansvloeren, maar dat betekende niet dat de jonge artiesten niet imponeerden.

Jonge, talentvolle Nederlandse dj's tonen zich veelzijdig

Wat voor de bezoekers een onaangename verrassing was, betekende voor de startende dj's een onverwacht steuntje in de rug. De regenbuien die Mysteryland bij het openen van de toegangspoorten teisterden, leidden er in elk geval toe dat elke dansvloer met overkapping goed gevuld was. Het maakte de taak van de jonge, talentvolle Nederlandse artiesten er een stuk dankbaarder op. Zij maakten van de gelegenheid gebruik om hun visitekaartje af te geven.

Niet alleen vanwege de regen moet het optreden van Architects in de Oi! vs Vage Gasten-tent als een warm bad hebben gevoeld. Dit dj-duo komt uit Haarlem en had zodoende een optreden in de achtertuin. Vrienden en bekenden voor het podium konden dan ook rekenen op een vriendelijk knikje. Maar niet alleen voor de eigen kennissenkring was de set van Architects een aangename ervaring. Ook voor de rest van het publiek was het geen straf om in de tent te moeten vertoeven. Grootste pluspunt was de afwisseling die de twee in hun set aanbrachten. UK funky werd afgewisseld met ingetogen dubstep en soms werd er eventjes subtiel geknipoogd naar witch house.

Ook Dem Slackers zag een goedgevulde tent voor zich. De Utrechtse dj/producer Kevin van Veelen is slechts 19 jaar oud, maar heeft in korte tijd al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Niet alleen bracht hij EP's uit op Wearhouse en BMKLTSCH Records, ook maakte hij een remix voor Lil' Wayne en tourde hij door het buitenland. In dat opzicht was het niet verwonderlijk dat Dem Slackers zich als een gevestigde naam in de tent van Boysnoize Records manifesteerde. Met een peuk in z'n mond rondde hij op koelbloedige wijze zijn aanstekelijke, maar gevarieerde set af.

Minstens zo zelfverzekerd presenteerde Milez zich bij Oi! vs Vage Gasten. Z'n zonnebril en poses hielden het midden tussen een rockster en een rapper, zijn platenkeuze was minstens zo eclectisch. Tempowisselingen, reloads en drops maakten zijn set moeilijk dansbaar, maar zijn flexibele, originele en knappe draaistijl wekte wel bewondering. Waar deze Utrechter alles mixte wat maar enigszins basgeörienteerd was, draaide het in de tegenovergelegen tent vooral om dub en reggae. Kamirooo und Cream brachten bij SFFRMKRS een relaxt feestje tot een hoogtepunt met 32 jaar van Doe Maar. Om maar aan te geven dat de nieuwe lichting Nederlandse dj's vooral heel veelzijdig is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12