Het Lowlandsgevoel van Benny Rodrigues: “Ik viel in slaap bij Underworld” Het Lowlandsgevoel van Benny Rodrigues: “Ik viel in slaap bij Underworld”

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

, Jochem Boom

Het Lowlandsgevoel van Benny Rodrigues: “Ik viel in slaap bij Underworld”

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Jochem Boom ,

De Rotterdamse dj Benny Rodrigues onderbrak zijn sabbatical om afgelopen zomer een aantal festivaloptredens te doen. Zijn optreden op Lowlands in de India is de laatste van zes en is het eerste als ROD.

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

De Rotterdamse dj Benny Rodrigues onderbrak zijn sabbatical om afgelopen zomer een aantal festivaloptredens te doen. Zijn optreden op Lowlands in de India is de laatste van zes en is het eerste als ROD. Het zijproject waarmee hij zich vooral concentreert op techno. "Mensen kennen mij van house en techno in de breedste zin van het woord. Onder deze naam ga ik veel meer de diepte in en ik heb heb ook een aantal eigen producties liggen. Zo heb ik als ROD muziek uitgebracht op het label van Ben Klock en komt er binnenkort een release op het label van Darko Esser."

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
"Dit is het derde jaar dat ik op Lowlands kom als dj. Ik probeer altijd een optreden te regelen op evenementen waar ik graag heen zou willen. Als je moet draaien blijf je toch het hele weekend hangen en is je gig mooi meegenomen."
 
Wat is je mooiste Lowlands moment?
"In 2002 draaide ik voor het eerst op Lowlands. Misschien wel de mooiste gig die ik ooit heb gedaan.  Ik draaide in de Bravo samen met onder andere Layo & Buschwaka en ik voelde me als een vis in het water. Daarna heb ik nog een keer in de Bravo gedraaid, maar dan weet je wat je kan verwachten. Die allereerste keer werd ik echt overrompelt door het formaat en de sfeer."
 
Welk Lowlands-moment zou je liever vergeten?
"Ik heb niet echt spannende rock & roll verhalen, want dat ben ik totaal niet. Ik slaap tijdens Lowlands nota bene iedere avond in een hotel. " Toch heeft Rodrigues wel iets meegemaakt wat hij liever vergeet. "In 2002 moest ik na Underworld optreden als pauze dj en zat ik alvast aan de zijkant op het podium. Toen ben ik tijdens hun show in slaap gevallen."

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, ga je iets speciaals doen?
"Het is natuurlijk speciaal dat ik voor het eerst ga draaien als ROD. Verder probeer ik eigenlijk elke gig alles te geven wat er in zit. Ik wil altijd de beste set neerzetten, dat zit gewoon ingebakken en dat zal op Lowlands dus niet anders zijn.

Wie zou je in de Tïtty Twïster tegen het lijf willen lopen?
"Ik wil graag Tom Trago en San Proper tegenkomen. Dat zijn de  grootste rocksterren van Nederland. Terwijl ik altijd redelijk braaf ben zijn zij op festivals constant aan het feesten en compleet laveloos."

Stel dat je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welke plaat zou je zeker draaien?
"Als ik in de Groove Tube moet draaien zou ik weer totaal anders draaien dan wat ik normaal doe. Ik denk dat ik er een oude track van het debuut van Wu-Tang Clan opleg. Het Lowlands publiek is niet zo heel erg hiphop minded. Maar ik weet zeker dat ze deze klassieker kunnen waarderen."

Luister naar de opwarmen voor Lowlands set die Benny Rodrigues AKA ROD exclusief voor 3VOOR12 maakte.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12