Het Lowlandsgevoel van Anne Soldaat: surrealistisch spelen in de ogoNoNogo-tent Het Lowlandsgevoel van Anne Soldaat: surrealistisch spelen in de ogoNoNogo-tent

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

, Timo Pisart

Het Lowlandsgevoel van Anne Soldaat: surrealistisch spelen in de ogoNoNogo-tent

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Timo Pisart ,

Als enige muzikant zal Anne Soldaat op het podium zitten, terwijl zes gespierde mannelijke dansers de wildste capriolen uithalen. Ondersteund door geluiden van geluidskunstenaar Michel Banabila verzorgt de gerenommeerde gitarist de muziek van dansvoorstelling ZOUT van Conny Janssen Danst. "Het is veel experimenteler dan wat ik normaal doe, ik creëer de sfeer met mijn gitaar en speel dan geen liedjes met kop en staart."

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Als enige muzikant zal Anne Soldaat op het podium zitten, terwijl zes gespierde mannelijke dansers de wildste capriolen uithalen. Ondersteund door geluiden van geluidskunstenaar Michel Banabila verzorgt de gerenommeerde indiegitarist (o.a. Daryll-Ann en Tim Knol) de muziek van dansvoorstelling ZOUT van Conny Janssen Danst, die op vrijdagmiddag in de Juliet zal worden opgevoerd. "Het is veel experimenteler dan wat ik normaal doe, ik creëer de sfeer met mijn gitaar en speel dan geen liedjes met kop en staart."

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
"Dit zal de vierde keer zijn, ik heb er twee keer met Daryll-Ann gespeeld en vorig jaar met Tim Knol opgetreden. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik er nooit als bezoeker ben geweest, maar een beetje muziekliefhebber moet er toch een keer geweest zijn." Soldaat valt even stil. "Trouwens.. Ik ben er toch een keer geweest als bezoeker, maar ik heb het niet zo op grote mensenmassa's. Behalve als ik op het podium sta."

Wat is je mooiste Lowlands-moment?
"Vorig jaar met Tim was een geweldige ervaring, iedereen ging uit zijn dak en we speelden in een volle tent. Diezelfde editie hebben we in de ogoNoNogo-tent gespeeld, dat was al bijna net zo bizar. Iedereen was van het pad af en we waren allemaal verkleed. Kees lag in de ziekenboeg, dus onze toetsenist kroop achter de drums. Ik heb ook nog foto's van Tim, die zou je eigenlijk moeten zien. Het was een beetje surrealistisch, we waren moe en een beetje zat."

Welk Lowlands-moment zou je liever vergeten?
"Eigenlijk heb ik geen dieptepunten."

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, gaan jullie iets speciaals doen?
"We hebben de voorstelling aangepast. Hij duurde een uur en een kwartier, dat is gewoon te lang voor Lowlands. Ook heb je met omgevingsgeluid te maken, dus je kunt geen theatervoorstelling doen met veel verstilde stukken. Daar zou niets van overblijven. Daarom hebben we de hele breekbare stukken verkort of eruit gehaald. Maar zenuwachtig? Nee, morgen gaan we repeteren en ik zit nu met mijn gitaar op de schoot om het een beetje door te nemen. Het stuk vergt wel wat van mijn vingers en ik gebruik veel apparaatjes, dus ik moet mijn kop er goed bij houden."

Wie zou je in de Tïtty Twïster tegen het lijf willen lopen?
"Met de dansers zou ik wel heavy metal karaoke willen doen. Voor het publiek kan de avond dan ongetwijfeld niet meer stuk. Op de Parade hebben we ook gespeeld, toen moesten we ook parade maken: het publiek naar binnen lokken. De dansers hadden superweirde gewaden aan, ze zijn de schaamte voorbij en als ze losgaan gaan ze ook écht los."

Stel dat je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welke plaat zou je zeker draaien?
"Als ik een dj-set zou doen, zou ik waarschijnlijk hele oubollige dansbare popmuziek draaien. Voor mij is State of Independence van Donna Summer een onwijze kraker, ik word er ontzettend blij van en het is zeer dansbaar."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12