Graffiti6 spuit keurig binnen de lijntjes Graffiti6 spuit keurig binnen de lijntjes

Vol uur wachten op hitje is te lang

, door Christiaan Walraven, foto's Tim van Veen

Graffiti6 spuit keurig binnen de lijntjes

Vol uur wachten op hitje is te lang

door Christiaan Walraven, foto's Tim van Veen ,

Vorig jaar stonden ze nog in de Lima en schreef Maarten van Heuven op 3VOOR12: 'Dat wordt wat als Graffiti6 ooit in de Alpha speelt. Ooit. Als.' En nu is het dan al zover. In het afgelopen jaar heeft Nederland Graffiti6 en hun debuut Colours omarmt en heeft de band ruim tien clubshows gedaan door het hele land. Vandaag mogen Jamie Scott en TommyD laten zien waarom hun band dit jaar het hoofdpodium van Lowlands verdient en in oktober gewoon twee maal Paradiso gaat uitverkopen.

Vol uur wachten op hitje is te lang

Vorig jaar stonden ze nog in de Lima en schreef Maarten van Heuven op 3VOOR12: 'Dat wordt wat als Graffiti6 ooit in de Alpha speelt. Ooit. Als.' En nu is het dan al zover. In het afgelopen jaar heeft Nederland Graffiti6 en hun debuut Colours omarmt en heeft de band ruim tien clubshows gedaan door het hele land. Vandaag mogen Jamie Scott en TommyD laten zien waarom hun band dit jaar het hoofdpodium van Lowlands verdient en in oktober gewoon twee maal Paradiso gaat uitverkopen.GEZIEN
Graffiti6, Lowlands Alpha, vrijdag 19 augustus 2011

MUZIEK
Kleurrijke popliedjes boordevol soul en met de zon in de rug.

PLUS
Er wordt eigenlijk geen fout gemaakt door de band. Precies op de momenten dat je het verwacht zorgt ze dat het publiek meeklapt. De setlist kloptvan begin tot eind met 'Stare Into The Sun' als afsluiter. De voor de show uitgedeelde bellenblaaspistolen geven precies de bubblegumfeel die we al van het kinderlijk kleurrijke artwork kennen. Er wordt keurig binnen de lijntjes gekleurd door op de minuut precies een uur te spelen en alles is tot ver na de komma berekend.
 
MIN
Dat maakt de show helaas ook pijnlijk saai. Vooral de minder sterke nummers van 'Colours' zijn clichématig en zorgen voor flinke inkakmomenten. Je kunt je afvragen waarom deze band voor een vol uur geprogrammeerd staat, want zonder enige vorm van improvisatie of spontaniteit is het allemaal lastig vol te houden op een festival waar juist zo veel bijzondere acts spelen. Zeker wanneer na vijftig minuten de langzame pianoballad 'Over You' ingezet wordt, houden veel mensen het voor gezien en gaan een biertje halen. Gelukkig komt snel daarna de grote hit.
 
CONCLUSIE
De kleurplaat van Graffiti6 lijkt er wel een waarin alvast met cijfertjes staat aangegeven welke kleur in welk vakje gebruikt moet worden. De meisjes met de bellenblaaspistolen dansen uiteraard vol overgave, maar de rest van de gigantische Alpha staat toch vooral te wachten op die ene hit. Ze krijgen hem, maar of dat het 55 minuten wachten waard was? In die tijd hadden ze zeker nog een andere act kunnen zien en waarschijnlijk minstens zoveel genoten.
 
CIJFER:
6
(geen grap)

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12