Tim Knol, De Staat, Kyteman, The Opposites en Dio genomineerd voor Edison Tim Knol, De Staat, Kyteman, The Opposites en Dio genomineerd voor Edison

Drie nominaties voor Excelsior Recordings, vier voor Top Notch

, Erik Zwennes

Tim Knol, De Staat, Kyteman, The Opposites en Dio genomineerd voor Edison

Drie nominaties voor Excelsior Recordings, vier voor Top Notch

Erik Zwennes ,

Tim Knol, De Staat, Kyteman, The Opposites en Dio hebben bij elkaar zeven Edison-nominaties binnen gesleept. De winnaars van de Edisons worden op 3 oktober bekend gemaakt.

Drie nominaties voor Excelsior Recordings, vier voor Top Notch

Het zal je maar gebeuren: genomineerd voor de 3VOOR12AWARD 2010 en ook nog eens de kans op een Edison. Of om precies te zijn: twee Edisons. De debuterende zanger Tim Knol is genomineerd in de categorie 'Beste Nieuwkomer' en zijn album in de categorie 'Beste Album'. Voormalig labelgenoot De Staat – vorig jaar winnaar van de 3VOOR12AWARD  - is eveneens genomineerd voor een Edison in de categorie 'Beste Album'. Ook The Opposites en Kyteman maken kans in deze categorie voor respectievelijk het dubbelalbum Ik Ben Twan/Succes en The Hermet Sessions.

Top Notch scoort daarnaast met drie nominaties voor de beste song. The Opposites voor Broodje Bakpao, Damaru & Jan Smit voor Mi Rowsu en Dio voor Tijdmachine. De winnaars van de Edisons worden op 3 oktober bekend gemaakt. Bij de Edisons zijn twee publieksprijzen waarop kan worden gestemd, het beste album en het beste lied. De overige categorieën worden beoordeeld door een vakjury. De Edison bestaat dit jaar 50 jaar en is daarmee de oudste muziekprijs in Nederland. In 1960 vond voor de eerste maal de uitreiking plaats tijdens het eerste Grand Gala du Disque.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12