Moss wint 3VOOR12AWARD 2010

Never Be Scared/Don't Be A Hero is het beste Nederlandse album

Tekst: Ingmar Griffioen, foto's: Nick Helderman ,

Never Be Scared/Don't Be A Hero van Moss wint de 3VOOR12Award 2010. Het is de zevende keer dat de muziekprijs voor het beste Nederlandse album is uitgereikt. Moss ontving de 3VOOR12AWARD donderdagavond 9 september 2010 uit handen van juryvoorzitter Willem van Zeeland tijdens een drie uur durende 3VOOR12AWARD Show in Desmet Studio's te Amsterdam.

Never Be Scared/Don't Be A Hero is het beste Nederlandse album

Het album Never Be Scared/Don't Be A Hero van de band Moss won donderdagavond 9 september de 3VOOR12Award 2010. De Amsterdamse band trad eerder op de avond al op, niet veel later stond voorman Marien Dorleijn alweer op het podium, maar nu met de prijs en een fles champagne in zijn handen en zoekend naar de juiste woorden. "We komen net na zes uur in de bus terug uit Duitsland en ... wow! Dit is wel even slikken." Vervolgens gaf het kwintet graag gevolg aan de oproep van presentator Eric Corton om nogmaals op te treden in Desmet.

Het is de zevende keer dat de muziekprijs voor het beste Nederlandse album is uitgereikt. Moss ontving de 3VOOR12AWARD donderdagavond uit handen van juryvoorzitter Willem van Zeeland tijdens een drie uur durende 3VOOR12AWARD Show in Desmet Studio's te Amsterdam. Dit spektakel werd gepresenteerd door Eric Corton en Annemieke Schollaardt en was rechtstreeks op 3FM te beluisteren tussen 22.00-01.00 uur.

In een volgepakt Desmet genoot het publiek van optredens van DeWolff en Moss. Samen met veel aanwezige genomineerden werkten presentatoren Eric Corton en Annemieke Schollaardt toe naar de bekendmaking van de winnaar. Na een vurig juryberaad van een twaalfkoppige jury, bestaande uit vier deskundigen uit de muziekwereld, vier Nederlandse popmuzikanten en vier publieksjuryleden is Moss tot winnaar van de 3VOOR12AWARD 2010 gekozen. De totaal verraste bandleden van Moss ontvingen donderdagavond uit handen van juryvoorzitter Willem van Zeeland de award en een geldbedrag van €1203,12.

Een citaat uit het juryrapport:
"Het winnende album staat vol toffe liedjes, die je op het eerste gehoor meteen snapt. Pas later hoor je ook de extra lagen elektronica, die de songs smaakvol inkleuren. Deze mooi verstopte productionele kwaliteiten geven het album een prachtige sound. Het is een echte bandplaat, divers, die klopt van het begin tot het eind... en ook nog eens vol staat met diepe teksten. De winnaar van de 3VOOR12AWARD 2010 is... Never Be Scared/Don't Be A Hero van Moss!"

De volledige shortlist van genomineerde albums voor de 3VOOR12 Award 2010:
Bettie Serveert - Pharmacy Of Love (Palomine/PIAS)
The Black Atlantic - Reverence For Fallen Trees (Beep!Beep!/In A Cabin With)
DeWolff - Strange Fruits And Undiscovered Plants (REMusic)
Fresku - Fresku (TopNotch/Universal)
Hef - Hefvermogen (Noah's Ark/PIAS)
I am Oak - On Claws (Snowstar)
Tim Knol - Tim Knol (Excelsior/V2)
The Mad Trist - Pay The Piper (PIAS)
The Madd - The Madd Are Pretty Quick (Excelsior/V2)
Moss - Never Be Scared/Don't Be A Hero (Excelsior/V2)
Önder & FS Green (Noah's Ark/PIAS)
2562 - Unbalance (Tectonic/Rush Hour)

Eind juni koos de redactie van 3VOOR12 twaalf Nederlandse albums van de afgelopen 12 maanden die volgens haar in aanmerking kwamen voor het winnen van de 3VOOR12AWARD. Deze albums kregen tijdens de zomermaanden extra aandacht tijdens de VPRO radio-uitzendingen op 3FM, op de speciale 3VOOR12AWARD-website en de reguliere 3VOOR12 site.