at the close of every day gaat jaar met sabbatical at the close of every day gaat jaar met sabbatical

"In goed overleg" gekozen voor andere projecten

, Tomas Delsing

at the close of every day gaat jaar met sabbatical

"In goed overleg" gekozen voor andere projecten

Tomas Delsing ,

at the close of everyday trekt de stekker er tijdelijk uit. De bandleden hebben het te druk met andere projecten om zich nog volledig te kunnen concentreren op de band. "Een moeilijke, maar noodzakelijke keuze", aldus zanger en drummer Minco Eggersman.

"In goed overleg" gekozen voor andere projecten

at the close of everyday trekt de stekker er tijdelijk uit. De bandleden hebben het te druk met andere projecten om zich nog volledig te kunnen concentreren op de band. "Een moeilijke, maar noodzakelijke keuze", aldus zanger en drummer Minco Eggersman. "Wat mij betreft had het niet perse gehoeven, maar ik ben opgelucht dat het zo is gelopen." Over een jaar hopen Eggersman en gitarist Axel Kabboord de ergste drukte gehad te hebben en de draad weer op te pakken.

Het Amsterdamse duo, dat in 2004 met hun the silja symphony de eerste 3VOOR12 Award won, gaat in goed overleg uit elkaar, zo benadrukt Eggersman. "Axel heeft het verschrikkelijk druk. Hij is arts in opleiding, heeft een huis gekocht waar veel aan moet gebeuren en moet dat combineren met zijn gezinsleven. Je loopt op een gegeven moment het gevaar dat je dingen gaat forceren en dat er dan iets klapt. Axel kaartte het aan, maar ik merkte zelf ook dat de drukte zich ook in mijn persoonlijke leven ging uiten. Er zijn in ieder geval no hard feelings."

Naast de drukte met werk, houden zowel Eggersman als Kabboord zich ook met andere muzikale projecten bezig: Eggersman als soloartiest en producer, Kabboord als gitarist van band People Get Ready, dat binnenkort zijn debuutalbum uitbrengt. "Axel is al bijna zes jaar daarmee bezig, maar altijd heeft at the close voorrang gekregen. Nu kunnen we ons beide toeleggen op onze andere projecten. Ik had het graag willen combineren, maar je moet nu eenmaal keuzes maken."

Voordat de stekker eruit gaat, staat at the close of everyday nog vier keer met onder andere LPG en Alamo Race Track op het podium voor magazine De Speech. Komende vrijdag in Vera Groningen, 3 oktober in Tivoli Utrecht, 6 oktober Paradiso en 6 november De Spot in Middelburg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12