Le Guess Who?, Club 3VOOR12/Utrecht en Hollandse Nieuwe bundelen krachten Le Guess Who?, Club 3VOOR12/Utrecht en Hollandse Nieuwe bundelen krachten

Gratis clubavond in dB’s met vijf Hollandse talenten

, Atze de Vrieze

Le Guess Who?, Club 3VOOR12/Utrecht en Hollandse Nieuwe bundelen krachten

Gratis clubavond in dB’s met vijf Hollandse talenten

Atze de Vrieze ,

Donderdag 25 november strijkt 3VOOR12's Hollandse Nieuwe neer op het Le Guess Who? festival in Utrecht. Op een speciale editie van Club 3VOOR12/Utrecht kun je gratis kijken naar Pien Feith, Knalpot, Nikoo, Astroposer en Luik.

Gratis clubavond in dB’s met vijf Hollandse talenten

Op 30 september vierde de lokale Utrechtse afdeling van 3VOOR12 de vijftigste editie van Club 3VOOR12/Utrecht. Maar met festival Le Guess Who? in eigen stad is er geen tijd om terug te kijken. Op donderdag 25 november presenteert 3VOOR12/Utrecht met Le Guess Who? een speciale Hollandse Nieuwe editie. Uiteraard in dB’s. Uiteraard gratis toegankelijk.

3VOOR12 Hollandse Nieuwe en Le Guess Who?
Voor de Nederlandse afvaardiging benaderde Le Guess Who? dit jaar 3VOOR12. Met de talentenrubriek Hollandse Nieuwe laat het elke maand zien hoeveel goede nieuwe muziek er in Nederland wordt gemaakt. Maandelijks verschijnt er op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met zo’n twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Vijf van die acts zijn onderdeel van de line-up van het Le Guess Who? festival 2010 en zijn daarmee de enige Nederlandse namen van dit festival.

Pien Feith
Pien Feith bracht in 2007 haar debuut EP uit. Dat jaar kwam ook de In A Cabin With... Neonbelle uit, met Feith’s vocalen. Hiermee was ze genomineerd voor een 3VOOR12AWARD. Het jaar erna kwam het debuutalbum van The Very Sexuals uit, wederom een zijproject. Binnenkort verschijnt dan eindelijk het debuutalbum getiteld Dance On Time.

Knalpot
In Nederland geschoold en woonachtig Frans-Oostenrijks duo dat met onnavolgbare electroblieps, beats en breaks een imponerende liveshow geeft. Ze speelden eerder Lowlands plat en brachten eind 2009 hun eerste ep uit, op het nieuwe label Eat Concrete. Binnenkort verschijnt een opvolger.

Nikoo

Verandert alles wat songwriter Joep van Son (FOAM, The Sugarettes, The Very Sexuals) aanraakt in goud? Het lijkt er verdacht veel op. Nu heeft de Eindhovenaar weer een heerlijk gruizig en opwindende noise-formatiesamengesteld. Luister NU die ep en verwacht dit jaar nog meer Nikoo. Het Amerikaanse Pitchfork is al fan en smeekt om een tweede EP.

Luik
Het jonge Luik bestaat pas sinds deze zomer. Alle nummers zijn geschreven door Lukas Dikker uit Maarssen die een ervaren band bij elkaar heeft gekregen. De band maakt psychedelische rock met jazzinvloeden en een rauw noiserandje. Zo vers dat het pas op de volgende Hollandse Nieuwe compilatie te horen is.

Astroposer
Op het Utrechtse festival Roffest maakte 3VOOR12 kennis met producer en dj Astroposer. Hij begon op jonge leeftijd met hardcore producties, maar heeft inmiddels zijn thuis gevonden in glitchy house, diepe techno en dubstep. Toekomstmuziek om op te dansen.


Details
Donderdag 25 november
Vanaf 22:00 uur
dB’s, CAB-Rondom 100, 3534BE, Utrecht
Gratis toegang (wees op tijd!)

Le Guess Who?
Le Guess Who? is een 5-daags festival voor avontuurlijke, authentieke en urgente popmuziek in een intieme setting. De vierde editie van dit festival vindt plaats van 24 t/m 28 november 2010, verspreid over meerdere locaties in het centrum van Utrecht.  Meer dan 60 bands die normaal niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn, voorzien het festival van een breed scala aan live muziek. Een festival dus voor de muziekliefhebber. De zorgvuldig gekozen som der delen van alle artiesten vormt hierbij de bijzonderheid van het festival.

Luisteren

Beluister de huidige Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal. Eind oktober verschijnt de twaalfde editie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12