Song van het jaar: de keuze van Bart B More

"Ik heb een zwak voor de stem van Robyn"

Sander Kerkhof ,

De stembussen zijn weer open. 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg Bart B More naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde. Zelf is hij genomineerd met Brap, de dansbare muzikale variant van een cirkelzaag, die het midden houdt tussen T.Raumschmiere en Proxy’s Raven.

"Ik heb een zwak voor de stem van Robyn"

De stembussen zijn weer open. 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg Bart B More naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify, dankzij Joris Gillet). Zelf is hij genomineerd met Brap, de dansbare muzikale variant van een cirkelzaag, die het midden houdt tussen Boys Noize en Proxy’s Raven.

Ducksauce – Barbara Streisand
"Deze plaat heeft voor mij een beetje een nostalgisch randje. Het doet me denken aan het einde van de jaren ’90 toen ik net begon met draaien en produceren en helemaal in die disco house vibe zat. Mede dankzij deze plaat is het weer cool om disco te samplen en gaan we met z’n allen weer lekker crate diggen. Deze sample is natuurlijk gewoon briljant gevonden, super catchy, leuke hook. A-Trak en Armand van Helden noemen het zelf ‘fun music’ en dat is het ook, niets meer en niets minder. Als deze plaat in een club, bar of kroeg gedraaid wordt heeft iedereen sowieso een gezellig avond."

Robyn Dancing - On My Own
"Ik kreeg deze plaat in de ‘early stages’ te horen omdat ik benaderd werd voor een remix. Het is ook de eerste keer geweest dat ik ben begonnen aan een remix en me daarna heb teruggetrokken omdat ik niet het idee had dat ik een waardige interpretatie van het origineel kon afleveren. Ik ben nooit echt een hele grote fan van synthpop geweest, tenzij het echt goed wordt gedaan en voor mij is deze plaat hier een mooi voorbeeld van. Ik heb sowieso een zwak voor de stem van Robyn, in mijn ogen uniek!"
 
Big Boi – Shutterbugg
“Ben blij dat deze genomineerd is, ik heb dit zo vaak geluisterd het afgelopen jaar! Vaak op zondagavond, op de bank hangend als ik even klaar was met al het housegeweld van het weekend. Dat talkbox gedeelte is m’n favoriete stuk, zo vet!”

Mark Ronson feat. Q-Tip - Bang Bang Bang
"Ik vind sowieso bijna alles wat Mark Ronson aanraakt te gek. Het maakt niet echt uit in wat voor stijl hij produceert, het is altijd vet! Ik heb dit zo vaak geluisterd als ik ergens op een vliegveld wat uurtjes moest doden. Ik werd er dan gelijk vrolijk van. Naast dat ik Q-Tip z’n guest appereance echt vet vind, vind ik ook dat Amanda Warner wel een mention verdiend. Haar vocalen maken eigenlijk de hele plaat toch wel een beetje."

Magnetic Man – I Need Air
"Ik vind het altijd leuk als meerdere stijlen op een goede manier bij elkaar worden gebracht en dit was voor mij de eerste kennismaking met trance-step. De combinatie trance en dubstep zag ik niet direct aankomen, maar ik was blij verrast. Het heeft wel weer eens iets verfrissends. Trance, maar dan met toffe beats. Het knappe vind ik ook dat het ook niks af doet aan beide stijlen. Het heeft dat epic stadion trance gevoel, maar ook nog dat smerige dubstep randje. Ik zag afgelopen zomer in Los Angeles een hele zaal getto kids los gaan op die trance vibes, dat is best grappig toch?"

De Song van het Jaar bestaat 25 jaar. Beluister nu de speciale Spotify playlist met ruim 2000 tracks. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2010.