Namen 3VOOR12 podium op Noorderslag bekend Namen 3VOOR12 podium op Noorderslag bekend

Happy Camper, The Medics, SirOJ, Zwart Licht XL en Pop Up Animal Kids

, Christiaan Walraven

Namen 3VOOR12 podium op Noorderslag bekend

Happy Camper, The Medics, SirOJ, Zwart Licht XL en Pop Up Animal Kids

Christiaan Walraven ,

De sneeuw hangt weer in de lucht, dus dat kan alleen maar betekenen dat Noorderslag er aankomt. Op 15 januari staat de Oosterpoort in Groningen opnieuw volledig in het teken van de Nederlandse muziek. 3VOOR12 presenteert hier zoals altijd een eigen zaal met acts om rekening mee te houden in 2011.

Happy Camper, The Medics, SirOJ, Zwart Licht XL en Pop Up Animal Kids

De sneeuw hangt weer in de lucht, dus dat kan alleen maar betekenen dat Noorderslag er aankomt. Op 15 januari staat de Oosterpoort in Groningen opnieuw volledig in het teken van de Nederlandse muziek. 3VOOR12 presenteert hier zoals altijd een eigen zaal met acts om rekening mee te houden in 2011. Dit jaar staan de volgende vijf acts op het programma:

21.00 - 21.40 Happy Camper
Happy Camper is een spiksplinternieuw muziekproject van Job Roggeveen, toetsenist van El Pino & The Volunteers. Naast zijn eigen tent worden ook de kampeerspullen van Odilo Girod, Leine, Kyteman, David Pino & Appel (El Pino & The Volunteers), Janne Schra (Schradinova, ex-Room Eleven), Tim Knol, Marien Dorleijn (Moss), Johannes Sigmond (Blaudzun), Bouke Zoete (The Kevin Costners), Ricky Koole en een harige yeti meegenomen voor de opnamen van de debuutplaat. Het zou dus best eens erg druk kunnen worden op het podium! De eerste Happy Camper single Born With A Bothered Mind met Bouke Zoete is nu tijdelijk te beluisteren op de dertiende Hollandse Nieuwe sampler.

22.30 - 23.00 The Medics
Afgelopen maand stond The Medics al op onze twaalfde Hollandse Nieuwe sampler met hun aanstekelijke eerste single City. Van deze track werden remixes gemaakt door Krach en Jesus & The Christians. De debuutplaat van The Medics wordt in 2011 verwacht en op hun website zijn de eerste nummers gratis te downloaden. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is: 3VOOR12 Selecteert... The Medics in december, dus volgens ons een act waarvan veel mag worden verwacht!

23.45 - 00.20 SirOJ
Het album Goed Ontmoet van de in Drenthe geboren producer SirOJ was aan het einde van de zomer de eerste officiële samenwerking tussen Top Notch en Noah’s Ark, twee van Nederlands meest vooraanstaande hiphoplabels. Het nummer Insomnia stond vorig jaar januari al op de derde Hollandse Nieuwe verzamelaar. Op de plaat zingen/rappen onder andere Jiggy Djé, Dio, Leeroy & Akwasi (van Zwart Licht), Kleine Viezerik, Önder, Hef, Kraantje Pappie, Ninthe, Wudstik, Skinto, Winne en Spacekees. Live komt er ook nog een hele band mee, dus we hebben je gewaarschuwd.

01.00 - 01.35 Zwart Licht XL
De Amsterdamse hiphopformatie Zwart Licht is op hun laatste plaat No Juju meer de richting van de dubstep opgegaan. En nu ze samen zijn gegaan met de achtkoppige band The Xperience mogen Leeroy, Akwasi en Hayzee hun volle band met recht Zwart Licht XL noemen. Ook hier gaat het dus goed vol worden op het podium.

02.15 - 02.50 Pop Up Animal Kids
Deze door blues geïnspireerde rockband uit Den Haag heeft goed geluisterd naar The White Stripes en The Black Keys, zonder in te boeten aan een eigen geluid. De jongens, die traditiegetrouw altijd in groen, blauw, rood en geel op het podium staan, richtten hun band amper anderhalf jaar geleden op en stonden een klein jaar daarna al op de zevende Hollandse Nieuwe sampler en nu dus op Noorderslag 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12