Temper Trap: "We spelen gewoon onze liedjes en doen ons best" Temper Trap: "We spelen gewoon onze liedjes en doen ons best"

"Sungrazer zou een goede festivalnaam zijn"

, Tekst en foto: Pierre Oitmann

Temper Trap: "We spelen gewoon onze liedjes en doen ons best"

"Sungrazer zou een goede festivalnaam zijn"

Tekst en foto: Pierre Oitmann ,

De Australische band The Temper Trap staat dit jaar voor het eerst op Pinkpop. We spreken zanger Dougy Mandagi en bassist Jonathon Aherne.

"Sungrazer zou een goede festivalnaam zijn"

De Australische band The Temper Trap staat dit jaar voor het eerst op Pinkpop. Het succes van het afgelopen jaar bracht de band veelvuldig naar Europa. Zanger Dougy Mandagi en bassist Jonathon Aherne maken een ietwat vermoeide indruk.

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE DEZE WEEK GEDAAN HEBT?
Mandagi lacht. "Ik weet het niet", zegt hij naar de grond starend. "Oh, ik weet het! Ik heb vakantie gehouden. Ik ben vijf dagen naar Istanbul geweest en nog twee dagen naar Parijs. In Istabul heb ik de toerist uitgehangen en ik ben nog naar een slechte club geweest. Gisteravond hebben we gespeeld in de Melkweg."

WIE OF WAT MIS JE HET MEEST OP TOUR?
"Mijn moeder", bekent Mandagi. "Ze is de persoon die het dichtste bij je staat. De laatste tijd zie ik haar niet meer zoveel." 
Inmiddels is bassist Jonathon Aherne aangeschoven. Op de vraag wie hij het meeste mist antwoordt hij: "Mijn vrouw."

DIT FESTIVAL HEET PINKPOP EN P!NK IS TEVENS EEN VAN DE OPTREDENDE ARTIESTEN. ALS JE HET FESTIVAL NAAR EEN ANDERE ACT MOCHT VERNOEMEN, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN?
De Temper Trap-zanger vindt Sungrazer een zeer geschikte naam voor een festival. "Voorwaarde moet zijn dat het wel altijd zonnig is. Het zou onzinnig zijn om Glastonbury Sungrazer te noemen, want het regent er altijd. Ik heb overigens nog nooit van de band gehoord, maar las hun naam net op hun kleedkamer en vond 'm wel tof." 
Aherne: "Sungrazer? Dat is toch een Schotse band?"

P!NK VLIEGT TIJDENS HAAR OPTREDEN DOOR DE LUCHT. WAT DOE JIJ OM INDRUK TE MAKEN OP JE PUBLIEK?
"We steken het publiek in de hens," grapt Mandagi. "Nee, we spelen gewoon onze liedjes en doen hard ons best. We zijn een vrij traditionele band."

WAT IS JE MEEST BIZARRE FESTIVALERVARING?
De heren moeten diep nadenken. "Toen we in een vliegtuig naar Texas zaten, zat er een Duitse man naast ons. Hij had het de hele tijd over worsten. We moesten spelen op SXSW en hij was daar ook. Tijdens ons optreden gooide hij een zak met Duitse worsten op het podium. Die hebben we na afloop opgegeten."

WAT IS HET GROOTSTE FESTIVAL-ANTHEM VAN DE LAATSTE TIEN JAAR?
Mandagi en Aherne noemen unaniem Last Night van The Strokes. "Ik zag The Strokes op Big Day Out, het grootste festival van Australië. Het was mijn eerste grote festival, dus dat is mij altijd bij gebleven."

RAMMSTEIN HEEFT EEN LIMITED EDITION BOXSET GEMAAKT MET DILDO'S VAN HUN EIGEN PENIS. WAAR ZOU JIJ OOIT EEN SPECIAL EDITION MEE WILLEN MAKEN?
"Dat zouden wij nooit doen," zegt Mandagi. "Ik zou bang zijn dat mijn ouders er achter komen." Aherne denkt aan een computerspel. "Wij zouden dan superhelden zijn en de dag redden met onze muziek." Mandagi: "Vechten tegen grote bedrijven en platenmaatschappijen. Niet dat wij daar zelf nare ervaringen mee hebben."

Meer The Temper Trap op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/The-Temper-Trap.html

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12