Mando Diao heeft extra geoefend Mando Diao heeft extra geoefend

"We hebben nu een historie hier"

, Tekst en foto Pierre Oitmann

Mando Diao heeft extra geoefend

"We hebben nu een historie hier"

Tekst en foto Pierre Oitmann ,

Mando Diao speelt voor de tweede maal op Pinkpop. Vorig jaar net op het moment van doorbreken en inmiddels mag de rockband uit Zweden zich tot de populairste van Scandinaviƫ rekenen. 3VOOR12 sprak met drummer Samuel Giers.

"We hebben nu een historie hier"

Mando Diao speelt voor de tweede maal op Pinkpop. Vorig jaar net op het moment van doorbreken en inmiddels mag de rockband uit Zweden zich tot de populairste van Scandinavië rekenen. 3VOOR12 sprak met drummer Samuel Giers.

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE DEZE WEEK GEDAAN HEBT?
"Geoefend. Omdat we nu de tweede keer op Pinkpop spelen hebben we een historie hier. Dat staat los van ons succes nu. Daar denken we niet over na, we willen gewoon de mensen bereiken met onze muziek."

WIE OF WAT MIS JE HET MEEST OP TOUR?
"Het werken in de studio. De opnamestudio is mijn tweede huis. Het is vooral de sfeer. Het is creatief en eerlijk. Dat vind ik relaxed. Het voelt vertrouwd. De bossen mis ik ook. Ik woon net buiten Stockholm en dat is een mooi bosrijk gebied."

DIT FESTIVAL HEET PINKPOP EN P!NK IS TEVENS EEN VAN DE OPTREDENDE ARTIESTEN. ALS JE HET FESTIVAL NAAR EEN ANDERE ACT MOCHT VERNOEMEN, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN?
"Gossippop. Dat past bij het artiestenwereldje."

P!NK VLIEGT TIJDENS HAAR OPTREDEN DOOR DE LUCHT. WAT DOE JIJ OM INDRUK TE MAKEN OP JE PUBLIEK?
"We wilden iets doen met led-verlichting, maar dat heeft alleen 's avonds het gewenste effect. Dus dat hebben we voor vandaag achterwege gelaten."

WAT IS JE MEEST BIZARRE FESTIVALERVARING?
"Dat waren er zoveel! In Engeland hebben we eens op een festival gestaan waar we maar tien minuten gespeeld hebben, omdat het programma was uitgelopen. Backstage moesten we op kussens zitten en het lag helemaal vol met modder. Op een festival in Italië zagen we Iggy Pop. We hadden niet gedacht dat hij nog zo energiek zou zijn. Hij heeft die race gewonnen."

WAT IS HET GROOTSTE FESTIVAL-ANTHEM VAN DE LAATSTE TIEN JAAR?
"Er is zoveel om uit te kiezen. Seven Nation Army van White Stripes is denk ik de beste. Nu ben ik dat liedje wel een beetje moe, maar over een tijdje zet ik het vast weer eens op."

RAMMSTEIN HEEFT EEN LIMITED EDITION BOXSET GEMAAKT MET DILDO'S VAN HUN EIGEN PENIS. WAAR ZOU JIJ OOIT EEN SPECIAL EDITION MEE WILLEN MAKEN?
"Een stukje van onze kleding. Een mouw of zo. We kopen wel weer nieuwe kleding."

Meer Mando Diao op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/Mando-Diao.html

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12