BangBang vast op verdenking van huiselijk geweld BangBang vast op verdenking van huiselijk geweld

Rapper moet 12 mei voorkomen

, Redactie 3VOOR12

BangBang vast op verdenking van huiselijk geweld

Rapper moet 12 mei voorkomen

Redactie 3VOOR12 ,

Rapper BangBang zit in de problemen. De in Amsterdam wonende Brit zit naar nu blijkt al sinds 18 januari vast, op verdenking van huiselijk geweld. Op 12 mei moet hij zich verdedigen tegen serieuze aanklachten van zijn ex-vriendin en haar 7-jarige zoon.

Rapper moet 12 mei voorkomen

Rapper BangBang zit in de gevangenis. De in Amsterdam wonende Brit zit naar nu blijkt al sinds 18 januari vast, op verdenking van huiselijk geweld. Op 12 mei moet hij zich verdedigen tegen serieuze aanklachten van zijn ex-vriendin en haar 7-jarige zoon. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat. BangBang zou hen volgens de tenlastelegging tussen 22 november 2006 en 23 oktober 2009 velen malen opzettelijk en ernstig fysiek en geestelijk mishandeld hebben. De ex-vriendin van BangBang bracht dat deze week zelf naar buiten op het 3VOOR12-blog van BangBang, als ware het een bericht van de rapper zelf: “Sorry folks I am back in jail... wifebattery and child battery… can't get it out of my system.”

Tegen 3VOOR12 stelt de ex-vriendin, die om veiligheidsredenen liever niet met naam genoemd wil worden, dat ze zich zodanig door haar voormalige vriend bedreigd voelt en in grote angst leeft dat ze van plan is met haar vier kinderen naar Australië te verhuizen. “BangBang was jarenlang een tiran thuis”, verklaart ze. “Vaak sloeg hij mijn zoon zo hard dat hij dagenlang met een blauw gezicht moest thuisblijven, maar ondertussen zette hij hem wel in voor zijn clips om publicitaire redenen. Ook mocht hij van hem niet naar school, terwijl hij al leerplichtig was.” De vrouw verklaart al eerder gevlucht te zijn en twee keer eerder aangifte gedaan te hebben. Ook heeft ze al eens met haar kinderen haar toevlucht gezocht in een Blijf-van-mijn-lijfhuis. “Jarenlang ben ik door hem als slaaf gebruikt, heb ik hem voorzien in zijn drugs- en drankverslaving en  totaal geïsoleerd geweest van vrienden en familie.” 

Zijn vriendin diende de aanklacht in toen hij voor een project in Japan was, en vluchtte na wekenlange voorbereiding samen met haar kinderen uit haar huis. BangBang vernam tijdens zijn verblijf in Japan dat hij op het vliegveld gearresteerd zou worden en heeft om die reden besloten naar Engeland te gaan. “Ik heb alles in de opslag gezet, het huis opgezegd, zijn spullen op de zolder gegooid en aangifte gedaan bij de politie.” De vrouw vertrok vervolgens tijdelijk naar het buitenland, waardoor de zaak nu pas naar buiten komt. BangBang zou zichzelf hebben aangegeven toen eenmaal bekend werd dat hij gezocht werd.

Rapper BangBang maakte de afgelopen jaren een stormachtige carrière in Nederland. Hij bracht kort na elkaar twee albums uit met beatmaker Kubus op hiphoplabel TopNotch, die allebei genomineerd werden voor de 3VOOR12 Award. De rapper staat bekend om zijn sociale bewogenheid. Daarom organiseerde hij onder meer de kickboxwedstrijd Fighting For Water voor het goede doel en maakte hij zich druk over de uitbuiting van mensen vanwege kostbare diamanten. Tegelijkertijd maakt hij geen geheim van zijn gewelddadige verleden in thuisstad Londen. Ook kwam hij 2008 op minder fraaie wijze in het nieuws toen bekend werd dat hij een jaar eerder journalist Job de Wit bedreigd had. Na de breuk met label TopNotch werd het rustiger rond de rapper. Hij bracht begin 2009 nog wel een solo-album uit, maar verdween daarna uit de media.

Mr. Boomstra, advocaat van BangBang, wil op dit moment niet op de zaak ingaan. Hij wil eerst met zijn cliënt overleggen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12