Personeel De Vorstin legt werk neer na ontslag directie

Bestuur en medewerkers Hilversums podium overleggen over toekomst

Ingmar Griffioen ,

De volledige staf van De Vorstin heeft zich vorige week ziek gemeld, nadat het bestuur directeur Leon Zwaans ontsloeg. Volgens de Gooi en Eemlander hebben alle personeelsleden het vertrouwen opgezegd in het bestuur van het Hilversumse poppodium. Dinsdagochtend overlegden de partijen op kantoor. Dat is volgens bestuurslid Don van Kampen goed verlopen, maar hij wil inhoudelijk niet reageren.

Bestuur en medewerkers Hilversums podium overleggen over toekomst

De volledige staf van De Vorstin heeft zich vorige week ziek gemeld, nadat het bestuur directeur Leon Zwaans ontsloeg. Regionaal dagblad Gooi en Eemlander meldde dat alle personeelsleden het vertrouwen hebben opgezegd in het bestuur van het Hilversumse poppodium. Vanochtend (dinsdag) overlegden de partijen op kantoor. Dat is volgens bestuurslid Don van Kampen goed verlopen, maar hij wil inhoudelijk niet reageren.

Het Hilversumse poppodium, de opvolger van de in 2007 afgebrande Tagrijn, beleeft een moeizame aanloop naar de opening. Die was eerst in 2008 gepland en ook de datum van maart 2010 werd niet gehaald. Daar komen de bestuurlijke problemen nog eens bovenop. Van Kampen geeft toe dat het personeel vorige week 'ziek' thuis is gebleven. "We hebben vanmorgen goed overleg gehad en besloten voorlopig even geen mededelingen aan de pers te doen. Dat lijkt me bevorderlijk voor de noodzakelijke rust."

Frans Vreeke, samen met Mike Iking belast met de interim-directie, zegt nog weinig te weten van wat er aan de hand is bij De Vorstin. "Ik moet nog min of meer beginnen. Er zijn nu gesprekken tussen het bestuur en de medewerkers en vrijwilligers, die wacht ik voorlopig even af." Volgens Vreeke heeft het personeel in ieder geval gehoor gegeven aan de oproep om weer op het werk te verschijnen. "Ze zijn vanochtend gekomen voor gesprekken met het bestuur." Ook volgens Van Kampen is het personeel weer aan het werk gegaan. "Bij mijn weten wel, maar ik zit zelf in Utrecht op kantoor."

In de Gooi en Eemlander reageerde Van Kampen nog lacherig op het opzeggen van het vertrouwen in het bestuur: "Dat kan helemaal niet, dan moet je ook je baan opzeggen." De zes medewerkers die zich ziek hebben gemeld, hoeven echter niet voor hun baan te vrezen. "Dat is niet de verwachting, we hebben goede gesprekken gevoerd." Of de bestuurlijke impasse de opening nog verder vertraagt, weet Van Kampen niet. "Dat hopen we niet. Het plan is uiteraard om zo spoedig mogelijk verder te gaan vanuit de huidige situatie. Dus met de interim-directie."