Grote Prijs-winnaar The Cosmic Carnival presenteert EP Grote Prijs-winnaar The Cosmic Carnival presenteert EP

“We zijn geen hippies, maar een beetje meer liefde zou fijn zijn”

, Casper Sikkema

Grote Prijs-winnaar The Cosmic Carnival presenteert EP

“We zijn geen hippies, maar een beetje meer liefde zou fijn zijn”

Casper Sikkema ,

Zaterdag presenteert Grote-Prijswinnaar The Cosmic Carnival hun nieuwe EP in EKKO. Daarop te horen: vijf liedjes die een poging doen de vergeten vruchten van de jaren zestig weer terug te brengen. “Niet dat we hippies zijn, maar er mag best wat meer liefde en positief engagement terugkomen.”

“We zijn geen hippies, maar een beetje meer liefde zou fijn zijn”

In december won The Cosmic Carnival de Grote Prijs. Na die overwinning dook de band de studio in en nam vijf sterk naar de bevrijdende geuren van de jaren zestig riekende nummers op.  Zaterdag presenteert de Rotterdamse band dat resultaat in de vorm van een EP in EKKO. Met een optreden in Casablanca en een korte tour door Groot-Brittannië in het verschiet en een volledig album gepland voor volgend voorjaar, gaat het voor The Cosmic Carnival nu echt beginnen. Gitarist Frank Schalkwijk: “Op de nieuwe EP hebben we voor het eerst ons geluid op een representatieve manier kunnen vastleggen. Toen we ons inschreven voor de Grote Prijs hadden we dat niet. Nadat we wonnen hebben we zelf vijf nummers opgenomen en die laten mixen en masteren door Martijn Groeneveld. De EP is voor ons een belangrijke stap om ons op een goede manier aan een toekomstige platenmaatschappij te presenteren en hopelijk in veel toffe zalen te kunnen spelen.” 

In de sound van de Rotterdamse band klinken de jaren zestig. De liefde voor muziek uit die tijd is dan ook dé samenbindende factor. “Het is bijna bizar hoe onze muzieksmaak overeenkomt. Ik ben later bij de band gekomen en was echt verrast door de bijna griezelige overeenkomst in muzieksmaak. In onze beginperiode hebben we veel covers gedaan van bands als Grateful Dead en The Band. Het spelen van die nummers en het bekend raken met de wetten van een goed liedje zijn erg belangrijk geweest voor de ontwikkeling en het definiëren van het geluid waar we naar op zoek waren. We hebben de tijd genomen. Haast om snel groot te worden hebben we nooit gehad. We wilden vooral groeien. ” 

De invloeden en muzikale voorkeuren van The Cosmic Carnival bestrijken niet alleen de jaren zestig. Ook bands van nu kunnen op waardering rekenen. “My Morning Jacket vinden we ook allemaal te gek, net als Anne Soldaat.” Laatstgenoemde speelt ook op één nummer op de EP mee. “Tim Knol haalt zijn inspiratie ook uit jaren zestig. Met succes. Tof en bemoedigend.” 

Na het winnen van de Grote Prijs, vertrekt The Cosmic Carnival dit jaar naar het buitenland. Een festival in Casablanca en een tour door Groot-Brittannië zullen de eerste buitenlandse ervaringen voor de band zijn. “Samen met drie andere Grote Prijs-winnaars spelen we op het Tremplin-festival in Casablanca. Vorig jaar stond Nobody Beats The Drum er voor vierduizend man, het schijnt een goed feest te zijn geweest.” In oktober vertrekt de band voor een korte tour naar Groot-Brittannië. “We beginnen rond Londen en werken dan naar boven. In Schotland staan al een paar boekingen, maar we zitten nu echt nog in de voorbereidende fase.” 

The Cosmic Carnival presenteert zaterdag in EKKO de nieuwe EP. Het voorprogramma wordt verzorgd door Marien Dorleijn (Moss) en Novack. Dj van dienst is Norbert Pek (Revu).
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12