Benefiet Chili afgelast wegens tegenvallende kaartverkoop

Organisator Anneke van Giersbergen denkt na over alternatieve actie

Atze de Vrieze ,

De benefietavond voor Chili die Anneke van Giersbergen komende woensdag zou geven in de Melkweg, gaat niet door. Dat heeft de frontvrouw van Ague de Annique vandaag laten weten. “Ik ben heel verdrietig”, zegt ze.

Organisator Anneke van Giersbergen denkt na over alternatieve actie

De benefietavond voor Chili die Anneke van Giersbergen komende woensdag zou geven in de Melkweg, gaat niet door. Dat heeft de frontvrouw van Agua de Annique vandaag laten weten. “Ik ben heel verdrietig”, zegt ze. “De laatste weken hebben we dag in dag uit gewerkt om het van de grond te krijgen. Een aantal van de allergrootste namen in de Nederlandse popmuziek waren bereid hun bijdrage te leveren, maar helaas kwam de kaartverkoop niet in de buurt bij wat je zou mogen verwachten van deze line-up. Vanmorgen hebben we de handdoek in de ring geworpen.”

De avond in de Melkweg had inderdaad een indrukwekkende line-up. Onder meer Freek de Jonge, C-Mon & Kypski, Janne Schra (voorheen Room Eleven) en Krause stonden op het programma. “Ook als het geen benefiet was, zou dat programma genoeg reden mogen zijn om te komen”, vindt Van Giersbergen. “Ook de Melkweg heeft goed meegeholpen, en zelfs fotografen en hotels boden hun medewerking aan. Waarom het dan mis gegaan is, daar wil ik niet eens over nadenken.”

Anneke van Giersbergen heeft een persoonlijke band met Chili. Toen het land getroffen werd door een zware aardbeving, aarzelde ze niet. “Met The Gathering speelden we er regelmatig, en ook met Agua de Annique worden we er altijd goed ontvangen. Chili is een mooi land, net als de mensen en hun cultuur. Ik denk nu na over een andere manier om geld in te zamelen voor de slachtoffers. In elk geval gaan de opbrengsten van onze nieuwe single op iTunes naar het goede doel.”