Beatmaker Reverse zet eerste stap in Amerika

Shenkie en Cool producer maakt track met Ron Browz en Foxy Brown

Erik Zwennes ,

De Amsterdamse beatmaker Reverse, bekend van tracks met De Jeugd van Tegenwoordig, Dio en The Partysquad, ziet zijn werk beloond door een track met Ron Browz en Foxy Brown. Het buitenlandse avontuur zal hier niet stoppen.

Shenkie en Cool producer maakt track met Ron Browz en Foxy Brown

De Amsterdamse beatmaker Sergio van Gonter aka Reverse, bekend van tracks met De Jeugd van Tegenwoordig, Dio en The Partysquad, ziet zijn werk beloond door een track met Ron Browz en Foxy Brown. Binnenkort komt de track officieel uit en zal er een clip voor het nummer worden geschoten. Voor Reverse is de track een eerste stap in het beloofde land.

De producer is nu vier keer naar Amerika geweest voor afspraken. Hij hoeft er niet in de wilde weg met beats te strooien door contacten onder meer via zijn oom voetballer Edgar Davids. Zo kwam Reverse bijvoorbeeld in contact met Steve Stoute, manager van Nas en promoman voor artiesten als 50 Cent en Jay-Z. “Ik was bij Ryan Leslie in de studio, we hebben beats en ideeën uitgewisseld. Het zijn geen onzintrips, ik heb een duidelijke agenda.”

Eerder weigerde de jonge producer een driejarig contract bij de Amerikaanse hitproducer Jazze Pha, bekend van werk met Mariah Carey, Lil’ Wayne en Ciara. “Het voelde niet goed. Hij is op dit moment niet meer zo populair en je zit dan wel drie jaar aan hem vast. Ik dacht: als dit me lukt na twee bezoekjes aan Amerika, zit er meer in. Ik wil de komende tijd veel produceren en het kan zomaar dat ik bij hem drie jaar zonder werk zit.”

Het contact met Ron Browz kwam ook voort uit een bezoek aan The States. Reverse stuurde hem beats op en diezelfde avond hing Browz al aan de lijn: “Hij werd gek. De volgende dag stuurde hij me de beat met bijdrage van Foxy Brown terug. Zij is anno nu natuurlijk niet meer heel heet, maar het is een dope track geworden en ik zie het als een ingang.” Rijk wordt Reverse niet van de samenwerking. “Het is niet dat ik de jackpot nu pak. Wanneer de single officieel wordt uitgebracht komen we een bedrag overeen. Wanneer de track veel gedraaid wordt, vang ik meer.”

Browz werd vooral bekend als producer voor onder meer Nas, Ludacris, Snoop Dogg, 50 Cent en Busta Rhymes. Als soloartiest is hij bezig met zijn debuutalbum. Reverse zal hier waarschijnlijk diverse beats aan bijdragen. “Woensdag is hij in Luxemburg en ga ik langs. Niet iedereen in Amerika snapt mijn producties, hij voelde het meteen. Neem de track Cool die ik voor Dio maakte, hij is jaloers op die beat.”

2010 wordt voor Reverse nog vooral het jaar van veel producties in Nederland. Op dit moment is hij bezig met het soloalbum van Ado’nis dat waarschijnlijk bij Top Notch uit zal komen. Verder komen er platen met zijn neef Darryl met Lange Frans en zanger Jayh. Als mc is Reverse niet actief bezig: “Tracks waar ik op te horen ben, komen vaak bij toeval tot stand. Wanneer ik een beat maak bedenk ik een verse of hook om door iemand anders over te laten doen. Een enkele keer zegt iemand dat ik mijn versie gewoon moet laten staan, vandaar.”