DJ Dimitri na drie jaar terug achter de draaitafels DJ Dimitri na drie jaar terug achter de draaitafels

Legende draait zes uur lang in Trouw

, Eelco Couvreur

DJ Dimitri na drie jaar terug achter de draaitafels

Legende draait zes uur lang in Trouw

Eelco Couvreur ,

Hij wilde geen gimmick worden en niet alleen maar op classic feesten draaien. Levende legende DJ Dimitri liet de muziek drie jaar geleden voor wat het was, en ging vrijwilligerswerk doen op een kaasboerderij. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Legende draait zes uur lang in Trouw

Het mag met dikke letters in de agenda, op vrijdag 16 juli maakt DJ Dimitri (Kneppers) zijn officiële comeback met een marathonset in de Amsterdamse Trouw. Maar liefst zes uur lang zal de grondlegger van de legendarische Hi-Tech Soul Movement achter de draaitafels te bewonderen zijn. “Ik heb er ontzettend veel zin in.” 

“Je moet stoppen vóór de verzadiging is bereikt,” riep Dimitri drie jaar geleden toen hij zijn officiële afscheid aankondigde. Hij verruilde het dj-bestaan voor een plek op het platteland, waar hij op een kaasboerderij ging werken met verstandelijk gehandicapten. Maar naar drie jaar in de luwte blijken oude gewoontes hardnekkig te zijn. “Vorig jaar zomer draaide ik eenmalig op de Roxy Reunion in Paradiso en dat beviel zo goed dat het toch weer begon te kriebelen. Ik heb de afgelopen jaren zo veel mooie muziek verzameld: ik ben er klaar voor.”

De band met Derrick May is nog altijd warm. "Ik heb altijd contact met Derrick gehouden. Ook de ontwikkelingen rondom Transmat (May blies vorig jaar zijn label weer nieuw leven in red.) heb ik gevolgd. The Bridge, het nummer van Greg Gow, vind ik wel aardig. Ik zal Derrick ook zeker benaderen voor mijn eigen producties, dat moet gezien onze geschiedenis wel goed komen.”

Want ondanks het feit dat Kneppers nog altijd graag op het platteland het ochtendmens uithangt (“ik sta elke dag om acht uur op”) is hij tegenwoordig ook weer veel in de studio te vinden. “De balans is goed. Het is heerlijk om buiten te zijn en daarnaast muziek te maken. Er zitten zeker releases aan te komen, maar dat staat allemaal nog in de steigers.” 

Dimitri heeft de classics helemaal afgezworen, op feesten als Wooferland hoeven we hem niet te verwachten deze zomer. “Ik draai nog steeds de typische Dimitri-sound, kom niet opeens met een heel ander genre, maar echte classic sets ga ik niet meer doen. Ook het vinyl is er bij mij helemaal uit, ik draai volledig digitaal. Persoonlijk voel ik me dan minder beperkt in wat ik kan draaien. Waar ik verder nog draai binnenkort? Ik ga in ieder geval het Loveland Festival afsluiten en op zaterdag 4 september sta ik op het strandje van de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Ik zal hooguit twee keer per maand optreden. Maar nogmaals, ik heb er heel veel zin in.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12