Producer Martyn maakt muziek bij korte film met Halina Reijn Producer Martyn maakt muziek bij korte film met Halina Reijn

Nieuw album in voorjaar 2011

, Fiona Fortuin

Producer Martyn maakt muziek bij korte film met Halina Reijn

Nieuw album in voorjaar 2011

Fiona Fortuin ,

Producer Martyn heeft de muziek bij een korte film gemaakt. De film door regisseur Ramon Gieling wordt financieel gesteund door het TAX-Fonds. Gieling is vooral bekend van zijn documentaire En Un Momento Dado over Johan Cruijf, niet toevallig een van de favoriete films van Martijn Deijkers alias Martyn.

Nieuw album in voorjaar 2011

Producer Martyn heeft de muziek bij een korte film gemaakt. De film van regisseur Ramon Gieling wordt financieel gesteund door het TAX-Fonds en is geproduceerd door Keydocs. Gieling is vooral bekend van zijn documentaire En Un Momento Dado over Johan Cruijf, niet toevallig een van de favoriete films van Martijn Deijkers alias Martyn.

De minifilm is vernoemd naar het debuutalbum Great Lengths van de producer en heeft ook voetbal als thema, maar dan specifiek verbonden aan de dood. Voor de film zijn twee bestaande tracks van Martyn gebruikt: Brilliant Orange en Bridge. Voor de producer is ook een rol weggelegd, alsmede voor actrice Halina Reijn.  “Ik deed het schijnbaar niet slecht. Althans, dat vertelde Halina me”, zegt de producer.

De voetbalwereld is Martyn niet vreemd. Met profvoetballer Gerrie Deijkers als vader is hij opgegroeid in een gezin waar alles om de sport draaide. “Ik herkende dan ook veel in de documentaire over Cruijf. Alles stond in het teken van voetbal. Het gaat veel verder dan het checken van de eredivsie standen, ons ritme was er op aangepast. Elke zondagochtend at niet alleen maar vader, maar wij allemaal een bord spaghetti.”

In 2003 overleed zijn vader. “Indirect gaat de film over die gebeurtenis. Het is zo iets ingrijpends. Het tekent je, of je wilt of niet. Ook met Ramon heb ik er gesprekken over gehad. Ik ben niet iemand die zoiets probeert te vergeten, ik wil er iets mee doen. Er een herinnering van maken. Mijn vader heeft me enorm geïnspireerd. Hij zocht zijn talent en heeft dat zover mogelijk proberen te ontwikkelen. Dat doe ik in feite nu ook, maar dan met muziek.”  De korte film is inmiddels af. Deze zal als eerste te zien tijdens het Nationaal Filmfestival in Utrecht dit najaar. Ook voor het Ourense Filmfestival in Spanje is de film geselecteerd.

Momenteel werkt Martyn aan de opvolger van Great Lengths uit 2009. Dit album zal in het voorjaar van 2011 uitkomen via zijn eigen label 3024. “Ik leg nu de laatste hand aan remixes voor Tiga en King Midas Sound. Daarna kan ik me volledig richten op mijn eigen muziek. Eerst zal ik een EP uitbrengen, die vrij dansvloer gericht is. Met mijn album ben ik echt net begonnen. Ik kan daardoor nog niet zeggen welke richting het opgaat, dat ontwikkelt zich vanzelf. Over Great Lengths ben ik zeker tevreden, maar ik wil wel graag dat de volgende plaat een homogener geheel zal vormen.”  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12