Nieuwe, 'heftige', plaat Lucky Fonz III uit in oktober Nieuwe, 'heftige', plaat Lucky Fonz III uit in oktober

Folkzanger stelt nieuwe band voor: De Felle Kleuren

, Fiona Fortuin

Nieuwe, 'heftige', plaat Lucky Fonz III uit in oktober

Folkzanger stelt nieuwe band voor: De Felle Kleuren

Fiona Fortuin ,

Het nieuwe, vierde album van Lucky Fonz III is af. "Er hoeft alleen nog maar gemixt te worden”, vertelt hij. In oktober zal de folkzanger een releasefeest houden. “Ik heb geprobeerd vanuit mijn eigen visie op muziek en mijn ideaal muziek te maken. Dat ideaal voor mij is toch folk."

Folkzanger stelt nieuwe band voor: De Felle Kleuren

In mei dit jaar tekende Lucky Fonz III bij het van oorsprong aan hiphop gerelateerde label Top Notch. De eerste single van de singer-songwriter werd Ik Heb Een Meisje, een Nederlandstalig liedje. En ook de andere nummers van zijn nieuwe, vierde album zingt hij in zijn moedertaal. Dat album is helemaal af. “Er hoeft alleen nog maar gemixt te worden”, vertelt hij. Een exacte releasedatum kan hij nog niet geven, wel is er al een datum geprikt voor het releasefeest: 12 oktober in Paradiso bovenzaal.

Lucky over zijn vierde album: “Ik heb geprobeerd vanuit mijn eigen visie op muziek en mijn ideaal muziek te maken. Dat ideaal voor mij is toch folk; simpele muziek, maar wel met een emotionele complexiteit. Het geluid is sober, de ideeën zitten in de melodie en teksten. Zonder te veel na te denken over hoe het ontvangen zal worden, ben ik mijn nummers gaan schrijven. Pas nu, wanneer ik het terug luister, denk ik wel eens shit, dit is best heftig. Op sommige momenten ben ik heel direct, eerlijk en intens. Maar dat vind ik goed. Er staan ook vrolijke stukken op zoals Ik Heb Een Meisje. Dit album is wat ik zo graag met muziek wil zeggen, waarom ik muziek wil maken. Dit is waar ik me voor in wil spannen. Het voelt als mijn vierde debuutalbum.”

Omschakelen naar de Nederlandse taal leverde voor Wichers weinig problemen op. “Ik speel voor het eerst elektrische gitaar, dat is een veel grotere invloed op mij als artiest gebleken. Het was heel opwindend, ik hoop dat je mijn enthousiasme bij het ontdekken van het nieuwe instrument terug hoort in de muziek. Een elektrische gitaar lijkt misschien niet zo bijzonder, maar voor mij was dat het wel. Ik heb er nog nooit eerder op gespeeld.”

Het album heeft hij opgenomen met zijn nieuwe band, De Felle Kleuren. Wanneer Wichers met band op zal treden zal dat gebeuren onder de naam Lucky Fonz & De Felle Kleuren. “Dan valt in de naam ‘III’ weg, anders wordt het te lang. Maar je kunt er vanuit gaan dat het wel om Lucky Fonz de Derde gaat.” De Felle Kleuren bestaat uit drummer Ro Halfhide, tevens de producer van het nieuwe en de eerste twee albums, en bassist Mark de Jonge, ook wel bekend als M-Jo. 

In september zal Lucky samen met zijn band enkele try-outs doen, waarna in oktober zijn clubtour van start gaat. In augustus gaat de zanger voor twaalf optredens in twee weken naar Zuid-Afrika. Voor de vierde keer zal hij spelen op het festival Oppikoppi festival in Northam. De band gaat niet mee. “Daar speel ik mijn Engelstalige nummers, dat doe ik alleen op gitaar.” Lucky Fonz heeft een speciale band met het land en vindt het dan ook mooi om te zien dat tijdens het WK het land op een positieve manier belicht wordt. Ook is hij door het WK als een van de weinige nog meer fan van de vuvuzela geworden. “Ik was al bekend met het instrument, ik hou er heel erg van. Ik vind het een mooie traditie en het is toch beter dan de spreekkoren? Ik heb er een thuis, maar nee deze komt niet voor op het nieuwe album. Daarvoor moet ik eerst nog beter oefenen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12