3VOOR12DRAAIT (wk 28): Wavves, Palmbomen en Danger Mouse & Sparklehorse 3VOOR12DRAAIT (wk 28): Wavves, Palmbomen en Danger Mouse & Sparklehorse

De favorieten van de redactie

, Redactie 3VOOR12

3VOOR12DRAAIT (wk 28): Wavves, Palmbomen en Danger Mouse & Sparklehorse

De favorieten van de redactie

Redactie 3VOOR12 ,

Amerikaanse golven, Nederlandse palmbomen en ervaren rockers van diverse pluimage.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.


3VOOR12 Single van de week
Interpol - Barricade V2

3VOOR12 Album van de week
Danger Mouse & Sparklehorse - Dark Night Of The Soul (EMI)

3FM Megahit
Ilse DeLange - Next To Me (Universal)

TOP 10:

1. Wavves - Post Acid (album: King Of The Beach, V2)
"Jay Reatard is dood, leve Wavves. De beste noisy gitaarsingle in tijden komt van dit enfant terrible uit San Diego." (Atze de Vrieze)
"Gehyped. Geïmplodeerd. Uitgehuild. Opnieuw begonnen en glorieus teruggekeerd. Hopen dat hij heel blijft." (Sander Kerkhof)
"Pop, surf, garage, grunge, electro, chillwave en meer vreemde uitstapjes die allemaal passen in het universum van Wavves. Jaarlijstkandidaat." (Erik Zwennes)

2. Palmbomen - Moon Children EP (NON Records)
"Mijn Nederlandse release van het moment. Wat een heerlijk fris en spannend geluid maakt eenmansact Palmbomen. Kraftwerk, Daft Punk, Chillwave, funk en soul in de vorm van creatieve producties en pakkende liedjes." (Erik Zwennes)

3. Sparklehorse & Danger Mouse - Dark Night Of The Soul (album EMI)
"Er moesten eerst dooien vallen voor het uitkwam, maar het is dan ook prachtige dode mannen muziek." (Menno Visser)

4. Pearl Jam live op Rockin Park op 3VOOR12RADIO, uur 3
"Lees hier mam, mijn ode aan jou, maar ook aan Eddies, aan Just Breathe (voor jou) en aan deze live versie van In My Tree (voor mijzelf). Ik krijg er gewoon WEER kippenvel van." (Fiona Fortuin)

5. Anvil - live in de Melkweg 13-07-2010
"Hoe zanger Lips tijdens de aftiteling met zijn gitaar en een grote glimlach onder het grote doek in de Melkweg heen stapte was puur goud. Een van de leukste concerten in tijden." (Atze de Vrieze)

6. Mouth Of The Architect @ Roadburn 2010
"Mouth Of The Architect is een "American atmospheric sludge metal band uit Dayton, Ohio" en beïnvloed door bands als Isis, Pelican, Cult Of Luna en Neurosis. Fuck hoe heb ik dat live @Roadburn 2010 kunnen missen?!" (Ingmar Griffoen)

7. Rick Ross - Teflon Don (Maybach Music Group/Def Jam Recordings/Universal)
"My gun dirty, my brick clean / I'm riding dirty, my dick clean / She talk dirty but her mouth clean / Bitch I'm MC hammer... I'm about cream"

8. Laurent Garnier op het strand van Sete, Worldwide Festival – zondagnacht
"Oranje strohoed weg laten drijven op de golven en met de poten in het zand nog een paar uur alle frustratie weg staan dansen op een heerlijk diverse set met veel disco, deephouse en dubstep." (Sander Kerkhof)

9. Het uur van de wolf: De soul van Bill Withers is niet te koop
"Een film draait ook, toch? Schitterende documentaire over de man die tot zijn 32 levensjaar alleen onder de douche zong en toiletten in vliegtuigen installeerde."

10. School Of Seven Bells - Disconnect From Desire (album, PIAS)
"Is het pop? Is het electro? Is het rock? Zijn het heksen? Is het Enya? Is het Ladytron? Allemaal waar."

DE LIJSTJES:


MENNO VISSER DRAAIT:


Sparklehorse & Dangermouse - Dark Night Of The Soul (EMI)
Er moesten eerst dooien vallen voor het uitkwam, maar het is dan ook prachtige dode mannen muziek.

School Of Seven Bells - Disconnect From Desire (album, PIAS)
Is het pop? Is het electro? Is het rock? Zijn het heksen? Is het Enya? Is het Ladytron? Allemaal waar op dit wel zeer aparte tweede album van deze Secret Machines afsplitsing met supermooie zangeressen.

Beat Beat Beat - Fireworks (single, Indigo records/import GER)
De afgelopen tijd allerlei Europese publieke radiostations om hun tips uit hun land gevraagd, de resultaten hoor je komende weken in 3VOOR12RADIO. Zo kwam ik er via Eins Live achter dat er een goede Duitse Foals bestaat.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Sugar Minott - Good Thing Going
Deze week overleed Jamaicaan Sugar Minott, een smooth voiced dancehall-zanger die vooral begin jaren tachtig succesvol was. Met name met deze fijne cover van Michael Jackson's Good Thing Going.

Wavves - Post Acid (album: King Of The Beach, V2)
Jay Reatard is dood, leve Wavves. De beste noisy gitaarsingle in tijden komt van dit enfant terrible uit San Diego.

Anvil - live in de Melkweg 13-07-2010
Documentaire The Story Of Anvil is het mooiste heavy metal sprookje ooit. Over een band die al dertig jaar koste wat kost succesvol en geliefd wil zijn, maar dat alles behalve is. Hoe zanger Lips tijdens de aftiteling met zijn gitaar en een grote glimlach onder het grote doek in de Melkweg heen stapte was puur goud. Het publiek speelde zijn rol voorbeeldig en omarmde de band met een hartverwarmende gretigheid. Een van de leukste concerten in tijden.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

Rick Ross - Teflon Don (Maybach Music Group/Def Jam Recordings/Universal)
De langverwachte opvolger is hier. Teflon Don is niet die gedroomde plaat van het jaar. Daarvoor is hij iets te wisselvallig. Maar een sterke plaat is het zeker. Opvallend muzikaal en met leuke gastbijdragen van onder meer Kanye West, Jay-Z, Gucci Mane, Drake en Cee-Lo Green. "My gun dirty, my brick clean/ I'm riding dirty, my dick clean/She talk dirty but her mouth clean
Bitch I'm MC hammer... I'm about cream"

Palmbomen - Moon Children EP (NON Records)
Mijn Nederlandse release van het moment. Wat een heerlijk fris en spannend geluid maakt eenmansact Palmbomen. Kraftwerk, Daft Punk, Chillwave, funk en soul in de vorm van creatieve producties en pakkende liedjes. Het 2.0 live-debuut (met nieuwe setup en tracks) was nog niet af, maar niets dat enkele weken en gigs niet op gaan lossen. Een must-see & hear.

Wavves - King Of The Beach (Fat Possum/V2)
De openingstrack van het nieuwe album van Wavves is een killer. Als dit je niets doet, kun je de plaat gewoon wegleggen. Als je staart wel begint te kwispelen is in de eerste week van augustus veel te genieten. Pop, surf, garage, grunge, electro, chillwave en meer vreemde uitstapjes die allemaal passen in het universum van Wavves. Jaarlijstkandidaat.


FIONA FORTUIN DRAAIT:


Pearl Jam live op Rockin Park op 3VOOR12RADIO, uur 3
Dit optreden gaat niet mijn boek in met beste Pearl Jam optredens, maar wel dat van mijn ouders. Mijn moeder weet niet alleen de site van Wehkamp te vinden, maar ook die van 3VOOR12. Lees hier mam, mijn ode aan jou, maar ook aan Eddies, aan Just Breathe (voor jou) en aan deze live versie van In My Tree (voor mijzelf) en luister het optreden terug ("ik snap het niet hoor, ik hoor nog steeds niets") en zeg: ik krijg er gewoon WEER kippenvel van. Veel plezier.

Mike Slott op North Sea Jazz, 9 juli 2010
Het waren twee mooie dagen op North Sea Jazz, met optredens van Jamie Lidell, Dorian Concept, Christian Scott, Al Green en Macy Gray. Maar er kan er maar één de beste zijn: hij, Mike Slott, die de vrijdagavond van Viral Radio opende op het festival. Frisse, sprankelende elektronica terwijl het buiten 30+ graden is.

Julian Lynch - Mare (Old English Spelling Bee)
Speelse lo-fi folk. Draai.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

Legowelt @ Source Festival
Arriveerde wat laat op het festival en miste zo Joris Voorn en vele anderen. Wat ik wel zag was een prachtig, inspirerend festivalterrein, een harde set van het Haarlemse Serious Talent Baskerville (als 2 Many Dj's, maar dan lomper en eenvormiger), een uitermate hevig spacende live-set van Legowelt (van dromerig tot knetterende en zompige electro) en een tof begin van Rednose Distrikt, waarna de weergoden de dag (en de volgende) danig bedierven. Volgend jaar beter, zo gunnen we de organisatie.

Dj Grazzhoppa's Dj Bigband + AKA Moon (album, Cypres Records)
Bijzonder fijne plaat voor liefhebbers van het betere knip-, plak-, scratch- en samplewerk en jazzy hiphop. DJ Grazzhoppa, pionier van de Belgische hiphop, meervoudig DMC-kampioen en bekwaam producer, draaide op verzoek van een jazzfestival met AKA Moon deze set songs ineen en breidde daarvoor zijn Dj Bigband uit.

Mouth Of The Architect @ Roadburn 2010
Mouth Of The Architect is een "American atmospheric sludge metal band uit Dayton, Ohio" en beïnvloed door bands als Isis, Pelican, Cult Of Luna en Neurosis. Kijk, dat belooft wat en dat krijg je dan ook van dit kwintet. Fuck hoe heb ik dat live @Roadburn 2010 kunnen missen?! Gelukkig staat de set nu online, samen met onder meer Karma To Burn, Altar Of Plagues en de Frans-Baskische funeral doom-act Monarchs. We hebben weer tien nieuwe Roadburn 2010 sets online voor je.


EELCO COUVREUR DRAAIT:

Het uur van de wolf: De soul van Bill Withers is niet te koop
Een film draait ook, toch? Schitterende documentaire over de man die tot zijn 32 levensjaar alleen onder de douche zong en toiletten in vliegtuigen installeerde. Met, zoals het hoort in de betere muziekdocu’s, heel veel mooie muziek.

Marco Mahler – Laptop Campfire Speed (Eigen Beheer/Marco Mahler)
Albumtitel van het jaar, bevat tevens de songtitel van het jaar: Don’t Buy Cows If You Don’t Have The Time. Goed advies, geen speld tussen te krijgen en dat geldt ook voor de muziek: mooie, lieve, grappige kruising tussen pop en elektronica.

Woom – Muu’s Way (Badabing/Konkurrent)
Betoverende lo-fi debuutplaat van do-it-yourself band Woom.


SANDER KERKHOF DRAAIT:

Gonjasufi & The Gaslamp Killer live op het Worldwide Festival in Sete, Frankrijk – zaterdag
Het Middelandse Zee zand net van de slippers geschud. Na afzeggingen van Gil-Scott Heron, Flying Lotus en Joy Orbison bleef er op het door de Britse radio-dj Gilles Peterson georganiseerde Worldwide Festival in het Zuid-Franse Sete nog maar weinig over van het aantrekkelijke affiche. “Flying Lotus is not here, because he is an arsehole”, zo legde Peterson uit. Tja. Maar ja, lokatie, lokatie, lokatie. Op de pier van Sete onder het rode licht van de vuurtoren een ijzersterke set gezien van Theophilus London. En gelukkig waren The Gaslamp Killer en Gonjasufi er wel om hun haren te laten wapperen. Ze gaven als duo een nogal chaotische weergave van het album A Sufi And A Killer. Tussen de freakende horten en stoten van Willie Gaslamp door waren de songs nog amper te herkennen, maar opwindend en hilarisch was het zeker. Aan het einde van het jaar schijnt de Sufi met een band op pad te gaan. Next stop: Vlieland.

Laurent Garnier op het strand van Sete, Worldwide Festival – zondag
Monsieur Garnier redde het festival, aldus Gilles Peterson. Maar FlyLo vervangen door een stukje crispy Franse bacon liet op zaterdagavond toch een vieze smaak achter. Na de verloren finale - die noodgedwongen werd afgewerkt in strandtent La Ola (Spaanse eigenaar) omdat meneer Worldwide de snoertjes van zijn scherm verkeerd had ingeplugd – was Garnier terug om de Nederlanders op te vrolijken en het festival de nacht in te draaien. Oranje strohoed weg laten drijven op de golven en met de poten in het zand nog een paar uur alle frustratie weg staan dansen op een heerlijk diverse set met veel disco, deephouse en dubstep. Toch een leuk festival.

Wavves – King Of The Beach (V2)

Gehyped. Geïmplodeerd. Uitgehuild. Opnieuw begonnen en glorieus teruggekeerd. Beach Boy in de grunge, nu versterkt met de drummer en bassist van Jay Reatard. Hopen dat hij heel blijft.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12