Melkweg en The Third Movement op oorlogspad Melkweg en The Third Movement op oorlogspad

Nieuw platform voor ‘alles wat te hard is voor klinch’

, Atze de Vrieze

Melkweg en The Third Movement op oorlogspad

Nieuw platform voor ‘alles wat te hard is voor klinch’

Atze de Vrieze ,

De afgelopen twee jaar gebruikte The Third Movement al vaker de Melkweg als uitvalsbasis, maar binnenkort kan dat onder een officiële vlag: WAR, het alternatieve broertje van Club r_AW.

Nieuw platform voor ‘alles wat te hard is voor klinch’

De afgelopen twee jaar gebruikte The Third Movement al vaker de Melkweg als uitvalsbasis, maar binnenkort kan dat onder een officiële vlag: WAR, het alternatieve broertje van Club r_AW. De avond in P60 in Amstelveen gebruikt het label van DJ Promo vooral voor industriële hardcore. “We experimenteren daar met allerlei verschillende stijlen, maar voor sommige mensen werd het net te breed”, zegt Stephan Boom van The Third Movement. “In WAR hebben we meer ruimte voor andere harde stijlen als powernoise en breakbeat. De Melkweg vangt alle dansavonden onder de noemer Klinch. Is het te hard voor klinch, dan wordt het oorlog.”

Voor de Melkweg is het een nieuw experiment. De zaal stond al open voor evenementen van The Third Movement, maar liet het financiële risico aan de organisator. Het nieuwe concept is een soortgelijke constructie als RAUW. “WAR is echt ons gezamenlijke initiatief”, zegt dance-programmeur Hidde Pluymert van de Melkweg. “Amsterdam is voor The Third Movement altijd lastig. Hun publiek is gewend om voor de deur te kunnen parkeren en van 10 tot 7 in een club te kunnen zijn. Maar deze experimentele kant van de harde muziek past wel bij de Melkweg. Ik denk niet dat we elke week zo’n feest moeten organiseren, maar wel eens in de drie maanden. We zullen het merk ook wat opportunistisch in gaan zetten. Speelt Venetian Snares in de Melkweg, dan knopen we er een WAR-avond aan vast. We hopen ook de kraakscene en ‘tekno’-liefhebbers in Amsterdam aan te kunnen spreken, maar of dat zal lukken durf ik niet te voorspellen.”

Het nieuwe concept wordt ten doop gehouden tijdens 5 Days Off. WAR host zaterdag 6 maart de Oude Zaal, met op de agenda onder meer The DJ Producer, Bong-Ra en Void Settler. In de grote zaal staat die avond onder meer Dj Promo’s hiphopproject en Noisia. “The DJ Producer is voor ons een veilige naam”, zegt Boom. “Hij heeft al meerdere keren bij ons opgetreden en is een toonaangevende naam in de UK hardcore, een combinatie van hardcore en breakbeat. Sinds halverwege de jaren negentig is hij al bezig, rond het nieuwe millennium brak hij door in de hardcorescene.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12