Duvelduvel richt eigen label op: ROTTZ Duvelduvel richt eigen label op: ROTTZ

Weg bij Top Notch, Rein de Vos weer aan boord, mixtape en album onderweg

, Erik Zwennes

Duvelduvel richt eigen label op: ROTTZ

Weg bij Top Notch, Rein de Vos weer aan boord, mixtape en album onderweg

Erik Zwennes ,

In 2010 gaat het kamp Duvelduvel los. Letterlijk los, daar ze afscheid hebben genomen van hiphoplabel Top Notch. Inmiddels heeft de formatie een eigen label opgericht met de naam ROTTZ. Ook is derde Duvelduvel-lid Rein de Vos teruggekeerd op de Rots en zijn de onenigheden met Jawat! bijgelegd.

Weg bij Top Notch, Rein de Vos weer aan boord, mixtape en album onderweg

Sinds het album Puur Kultuur uit 2007 is het vrij stil geweest rondom Duvelduvel. Er kwam nog een verlate clip en Duvel speelde als verteller in de geflopte film Carmen van het Noorden. Maar in 2010 gaat het kamp Duvelduvel los. Letterlijk los, daar ze afscheid hebben genomen van hiphoplabel Top Notch. Inmiddels heeft de formatie een eigen label opgericht onder de naam ROTTZ. De link naar het vaste Duvel-honk Aperots is snel gelegd. Ook is derde Duvelduvel-lid Rein de Vos teruggekeerd op de Rots en zijn de onenigheden met Jawat! bijgelegd.

“Top Notch was een hoofdstuk, dat is nu afgesloten. Ik heb geen contact meer met Kees en Top Notch. Het contract is uitgediend,” aldus voorman Duvel. “Er gaat dit jaar veel gebeuren. Te beginnen met een mixtape van ons nieuwe label. Door de jaren heen hebben we enorm veel getalenteerde mensen ontmoet, nu kunnen we ze een plek geven.” Naast samenwerkingen komen er ook solotracks van de nieuwe namen op te staan.

“Na Buiten Westen is er veel uit elkaar gevallen. Er waren meningsverschillen tussen verschillende mensen. Inmiddels is er weer goed contact met Zwolle en gaan we ook weer aan de slag met Jawat!. Ik ben ook enthousiast over DosProd, MidWest Piraten en iemand als Billy The Kid.” Duvel belooft dat er dit jaar ook een nieuw Duvelduvel album uitkomt. “We zijn weer bezig, er liggen duizenden beats en ideeën.” De mc durft nog niet te zeggen wanneer de plaat uitkomt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12