Derde soloalbum Sticks voor de zomer uit

Alledaagse Waanzin met beatmaker A.R.T.

Erik Zwennes ,

Er komt een derde soloalbum van Fakkelbrigade-rapper Sticks aan. Alledaagse Waanzin moet voor de zomer uitkomen, een voorlopige releasedatum is 14 mei. Het album is een samenwerking tussen Sticks en Fakkelbrigade producer A.R.T..

Alledaagse Waanzin met beatmaker A.R.T.

Met potlood heeft mc Sticks voorzichtig een datum van zijn derde soloalbum in zijn agenda gezet: 14 mei moet Alledaagse Waanzin uitkomen. Het album is na Microphone Colossus (2004, met producer Kubus) en Fakkelteit (2007, met producer Delic) het derde album met één producer. Ditmaal is het aan Fakkelbrigade producer A.R.T. (Ali Reza Tahoeni) om Sticks van beats te voorzien.

De albumtitel is afgeleid van de korte verhalen Tales of Ordinary Madness van Charles Bukowski en belicht de weg door de alledaagse waanzin van mc Sticks. “Dit is niet per se negatief. Er is ook veel hoop en positiviteit nodig om je weg in het leven te vinden.” De eerste single van het album wordt Tijgers & Draken. 26 februari wordt tijdens de show in de Zwolse popzaal Hedon de clip bij het nummer geprimeurd.

Sticks benadrukt dat de beats en benadering van Alledaagse Waanzin geen verlengde is van Fakkelbrigade. “Dit is weer echt een soloalbum. Daarnaast wordt dit meer een hiphopalbum met hiphopbeats en echte bangers.”