Vanuit je bed naar slaapversterkende concerten kijken

Slaapwel Records Labelnight brengt de betere slaap-inducerende muziek naar Amsterdam

Erik Zwennes ,

Op 12 maart en 13 maart is het mogelijk om vanuit een opgemaakt bed in Amsterdam te genieten van een avond vol rustige elektronische muziek om bij in slaap te vallen.

Slaapwel Records Labelnight brengt de betere slaap-inducerende muziek naar Amsterdam

Op 12 maart en 13 maart is het mogelijk om vanuit een opgemaakt bed te genieten van een avond vol rustige elektronische muziek om bij in slaap te vallen. SMART Project Space in Amsterdam wordt omgetoverd tot een grote knusse slaapkamer met daarin 50 opgemaakte bedden. Op de Slaapwel Records Labelnight zorgen Steinbrüchel (ZWI), Greg Haines (UK) en de Nederlandse Machinefabriek voor de kalme klanken.

Na een Belgische editie verzorgt SMART Project Space de Amsterdamse editie van de Slaapwel Records Labelnights. Het uitgangspunt is eenvoudig, de overgang van wakkere naar een slapende toestand op een esthetische manier zo sfeervol mogelijk laten verlopen. Tijdens de avond staat een selectie slaapversterkende concerten centraal. De organisatie raadt aan om slaapkleding mee te nemen. Om 01:30 uur is de nacht voorbij en wordt iedereen wakker gemaakt en op een ontbijt getrakteerd.

Curator Wim Maesschalck begon enkele jaren geleden met het componeren van slaap-inducerende muziek. Hij nodigde een aantal artiesten uit om samen een album te maken met muziek waarbij luisteraars op een aangenamere manier in slaap vallen. Inmiddels zijn zes albums onder Slaapwel Records uitgebracht.

Voor beide avonden zijn 50 kaarten beschikbaar. Reserveer hier.